Canillo i Sant Julià tanquen els passejos propers al riu per temor a crescudes sobtades del cabal

La mesura s’ha pres seguint les recomanacions de protecció civil i el cos de bombers emeses després de l’avís taronja per tempestes per part del servei de meteorologia

El passeig Valira de Sant Julià
El passeig Valira de Sant Julià Comú de Sant Julià de Lòria

Les parròquies de Canillo i Sant Julià de Lòria han tancat el passeig del Riu i el passeig Valira, respectivament, seguint les recomanacions del servei de protecció civil i del cos de bombers i després que el servei de meteorologia emetés un avís taronja per tempestes. La mesura preventiva vol evitar que els ciutadans puguin tindre altercats davant les possibles crescudes sobtades del cabal del riu.

La previsió a la tarda de divendres és de tempestes de fins a 30 litres per metre quadrat en mitja hora i acumulacions totals de fins a 90 litres per metre quadrat durant tot l’episodi, acompanyades de pedra i ràfegues de vent.

El servei de protecció civil d’Andorra ha recomanat evitar desplaçaments innecessaris, no realitzar activitats a la muntanya i assegurar els objectes de balcons que puguin caure. Per la seva part, davant el risc de ventades, el cos de bombers ha demanat precaució amb el mobiliari urbà, l’enllumenat del carrer, les motos i tot allò que el vent pugui fer caure, així com evitar fer foc, no pujar a llocs alts i limitar la velocitat a l’hora de conduir.

Etiquetes

Comentaris

Trending