Canillo reparteix un miler de racions de la vianda de Sant Antoni

La celebració escudellaire torna amb força al format tradicional que la pandèmia ha obligat a deixar al calaix un parell d’anys

Una vista de la celebració.
Una vista de la celebració. COMÚ DE CANILLO

Canillo ha repartit un miler de racions de la vianda de Sant Antoni, la tradicional escudella que ha tornat amb força al seu format tradicional després de dos anys de fórmules híbrides per salvar el distanciament social que va obligar a imposar la pandèmia. Moltíssima gent ha volgut recuperar presència a la vianda.

Enguany ha estat el comú de Canillo l’encarregat d’encetar el calendari escudellaire. Dimarts, si el temps ho permet, és el dia fort. De fet, se celebra Sant Antoni abat, un dels barbuts del santoral. Al tomb de la plaça Carlemay i l’esplanada que queda just a l’entrada de l’edifici del Telecabina s’ha servit la vianda. A diferència del que era habitual abans de l’esclat de la crisi sanitària, ara, per assegurar ració, calia reservar-la amb antelació i abonar 2,5 euros.

Aquesta circumstància no ha estat cap fre per a la festa d’interès cultural. I els escudellaires que de bon matí han posat en marxa les fogaines han tingut la recompensa de veure com de participada era la celebració i quants veïns i visitants gaudien de la vianda, de l’escudella. Per llepar-se’n els dits.

Comentaris (2)

Trending