Canillo rep el beneplàcit per poder fer les cavalcades del Pare Noël i de Reis

A les carrosses només hi podran pujar quatre persones, no podran aturar-se en tot el recorregut per no fomentar aglomeracions i queda prohibit llançar caramels

La carrossa dels Reis en una edició anterior de l'arribada dels Mags d'Orient.
La carrossa dels Reis en una edició anterior de l'arribada dels Mags d'Orient. COMÚ DE CANILLO

El comú de Canillo ha rebut el consentiment de les autoritats sanitàries per a la celebració de les cavalcades del Pare Noël, el pròxim 24 de desembre, ai com la de Reis, el 5 de gener. Les carrosses, on només hi podran pujar un màxim de quatre persones, no podran aturar-se durant els recorreguts ni tampoc passar per zones on es pugui aglomerar gaire gent. A més, no es llançaran caramels.

Amb l’actual situació sanitària, l’administració comunal reinventa els esdeveniments de les festes de Nadal per arribar en aquestes dates especials a les famílies de la parròquia, i adapta els seus formats a les mesures de prevenció i seguretat decretades pel Govern d’Andorra. El cònsol major, Francesc Camp entregarà al Pare Noel la clau màgica que obre les portes de totes les cases de la parròquia, tant el dia 24 de desembre com el dia 5 de gener a les 17 hores.

L’acció tindrà lloc, els dos respectius dies, des de Bordes d’Envalira, lloc des d’on s’efectuarà la sortida de la carrossa. Des d’aquesta ubicació, s’iniciarà la desfilada, que descendirà per la carretera general 2 fins al Tarter. La cavalcada seguirà fins el nucli de Sant Pere i farà la baixada pel carrer de l’Ermità (tram en contra direcció sota la vigilància del servei de circulació). El recorregut continuarà fins el poble de Ransol i donarà mitja volta davant de l’edifici Terra de l’Ordi, per recuperar el trajecte de la carretera general 2 fins el poble de l’Aldosa, on la carrossa farà la mateixa maniobra a l’altura de la plaça de la Font. Tot seguit, es baixarà fins el poble de Canillo fins a l’encreuament de l’Hotel Ski Plaza i farà el tomb per a l’interior del Prat del Riu direcció a Prats. Des d’aquí, recularà fins a Canillo de nou per continuar fins el poble de Meritxell on finalitzarà la cavalcada.

El ministeri de Salut ha traslladat a la corporació local que la premissa bàsica és evitar el risc que comporten les aglomeracions, i per tant, es proposa un esdeveniment amb una sèrie de restriccions i vigilància per tal de prevenir la transmissió de la Covid-19.

Pel que fa al conjunt de mesures, les autoritats sanitàries plantegen que cada carrossa compti amb un màxim de quatre persones i que han de seguir les mesures de protecció de distància, rentat de mans, mascareta i evitar el contacte amb el públic. No estarà permès llançar caramels. Les carrosses no podran ser aturades. A més, es prioritzaran els recorreguts llargs per arribar al màxim de llars i reduir el públic als carrers, i el comú haurà d’establir en tot moment els mecanismes necessaris per garantir que no hi hagi aglomeracions, entre d’altres mesures.

Etiquetes

Comentaris

Trending