Canillo fomenta la participació de les colles a les festes amb una ajuda econòmica per a vestimenta

El nou programa que ha engegat aquest any el comú té l’objectiu de crear cohesió, sense barreres d’edat, i es donarà 5 euros per persona inscrita i resident a la parròquia

Veïns a les festes majors de Canillo.
Veïns a les festes majors de Canillo.

Canillo ha engegat aquest any un projecte per a fomentar les colles a la parròquia i, sobretot, la seva participació durant les festes majors. Per tal d’animar a tots els veïns a formar part de les celebracions i els actes populars s’ha decidit atorgar una ajuda econòmica que s’haurà de destinar per a la vestimenta dels integrants. De fet, es donarà 5 euros per persona inscrita a cada colla i que sigui resident canillenc.

Un dels conceptes bàsics de les colles és tenir un tret distintiu, identificar els seus integrants durant les festes populars. Per això, per tal de fomentar la participació de les colles, o la creació de noves, s’ha iniciat un projecte a Canillo per tal que es puguin preparar una vestimenta particular, com samarretes o altres accessoris distintius, per lluir-les durant les celebracions i els actes populars. L’ajuda econòmica que es donarà serà de 5 euros i únicament per als membres que siguin residents a la parròquia. Les colles poden tenir components que no siguin residents, però no se’n podran beneficiar.

D’aquesta manera, el comú també podrà identificar el nombre de colles o grups d’amics que existeixen, i intentar fomentar la creació de noves. Segons indiquen des de la corporació, un dels objectius secundaris és poder facilitar la integració de persones nouvingudes, i animar a la participació dels residents ja instal·lats, però que fins ara no tenien oportunitat de participar a les celebracions populars. A més, en finalitzar les festes majors, el comú atorgarà un reconeixement a la colla més original i que hagi tingut més presència.

Per tal de poder obtenir l’ajuda econòmica les colles hauran de presentar un llistat dels seus membres residents a la parròquia abans del dilluns 3 de juliol inclòs. A més, s’haurà de nomenar un representant, que serà qui farà d’interlocutor amb el comú. Des de les Quadrilles de Canillo, de la Ribera i de Soldeu, des de l’Agrupació Cultural Canillenca i el projecte de la Canillo’s Band Tocand també es podrà promoure la iniciativa, ja que hi haurà sinergies entre les diferents colles i la banda musical.

Etiquetes

Comentaris

Trending