Canillo dobla les rondes nocturnes dels urbans per controlar les festes a les bordes

El comú ha pres la mesura després que la policia intervingués en una celebració a la zona del Forn amb fins a 24 joves, vint dels quals van ser sancionats seguint la Llei de Seguretat Pública

La festa va tenir lloc a una borda situada al Forn de Canillo.
La festa va tenir lloc a una borda situada al Forn de Canillo.

El comú de Canillo ha decidit doblar, almenys durant aquest cap de setmana, les rondes que efectuen per la parròquia els agents de circulació. L’objectiu de la mesura és controlar algunes de les festes, especialment amb gent jove, que s’han detectat els darrers dies. La gota que ha fet vessar el got i que ha decidit a tirar endavant aquesta actuació ha estat la detectada la matinada de dijous a una borda, que ha acabat amb vint nois multats.

La situació ha aixecat preocupació en el comú canillenc. I és que està encara ben recent el rebrot de coronavirus provocat arran de les reunions paral·leles produïdes els dies de festa major. Amb aquest precedent, no és d’estranyar que el que va succeir a una borda de la zona del Forn els inquieti i molt. Tota una festa amb més de vint joves.

Als dirigents de la corporació els preocupa la situació, més si es té en compte que l’origen del brot de Covid-19 que ha afectat la parròquia són les trobades alternatives viscudes durant la festa major

La policia hi va intervenir arran d’una denúncia pels sorolls que estaria provocant la celebració. En arribar a la borda, van trobar els joves en plena festa. Un total de 24, entre 16 i 22 anys. A una vintena d’ells se’ls ha imposat una multa seguint les disposicions de la Llei de Seguretat Ciutadana: 300 euros a cadascú.

Els fets han decidit al comú a tirar endavant una vigilància més estreta, com a mínim al llarg del cap de setmana. Així, dues patrulles de circulació -l’habitual és només una- realitzaran la ronda nocturna pels diferents punts de la parròquia, amb especial cura a la zona de les bordes i les carreteres secundàries.

A partir de dilluns, s’avaluarà el funcionament i si cal mantenir aquest dispositiu doblat. De totes maneres, fonts comunals han recordat que aquest tipus de vigilància correspon més aviat a la policia. També s’ha deixat clar que, en l’àmbit de mesures de protecció davant el risc de contagi de la Covid-19, s’està en permanent “coordinació” amb Govern i han volgut recalcar que trobades juvenils d’aquest tipus s’estan produint “a tot el país” i no només a Canillo.

Una de les bordes que acullen actuacions musicals, en aquest cas a Incles.

Relacionat

Veïns de Canillo reclamen més rigidesa amb el control de les bordes on s’hi fan celebracions

Comentaris (3)

Trending