Canillo busca una empresa perquè ofereixi activitats de salt des del pont tibetà

El comú donarà el servei en concessió durant un màxim de quinze anys i preveu cobrar un cànon anual així com un percentatge de la facturació, a percebre de forma mensual

La plataforma del pont des de la qual es faria l'activitat.
La plataforma del pont des de la qual es faria l'activitat.

La tercera temporada del pont tibetà de Canillo tindrà com a novetat la possibilitat de fer activitats d’aventura a l’estructura. Almenys aquesta és la voluntat del comú, que preveu concedir a una empresa especialitzada la gestió de la plataforma existent que permetria fer “salt base”, principalment jumping o ponting sobre la vall del Riu. A canvi, la corporació percebria un cànon anual així com un percentatge de la facturació.

De fet, ja fa uns dies que es va aprovar el concurs, amb termini fins al 16 d’abril. Es vol “adjudicar la concessió de l’ús privatiu d’un espai públic per a la instal·lació d’un servei d’activitats d’aventura (Salt base) a la zona alta de muntanya emmarcats en la instal·lació del pont tibetà, al Camí de l’Armiana”. A priori, es faria des de la plataforma que hi ha al mig de l’estructura, ja construïda en el seu dia amb aquesta finalitat.

La documentació, com s’ha dit, parla bàsicament de “salt base” i, per tant, no acaba de concretar què es faria exactament, tot i que també hi ha un moment que es parla de “transport per cable” i, per tant, seria aprofitar la plataforma per esports de risc tipus ponting o jumping. És a dir, saltar des del pont lligat a alguna mena de subjecció.

El comú preveu seleccionar l’empresa -hauria de ser del país perquè el concurs que s’ha fet és nacional- a temps perquè el servei ja es pugui prestar a l’estiu. Aquesta hauria d’abonar a la corporació un cànon anual, actualitzat amb l’IPC, més un percentatge de la facturació, en funció de certs trams. Els pagaments serien mensuals.

El contracte amb l’empresa que guanyi el concurs se signaria per un termini inicial de deu anys. Al final d’aquest, hi hauria la possibilitat d’una pròrroga per cinc exercicis més. Tot i que es vol que les activitats s’ofereixin principalment quan el pont tibetà estigui obert, no es tanca la porta a fer-ho també fora de temporada, això sí, amb l’autorització prèvia de la corporació, que també haurà de validar les tarifes.

El plec de bases també deixa clar que “el risc global mentre es du a terme la instal·lació, gestió i explotació del servei d’activitats d’aventura (salt base) en alta muntanya serà a càrrec exclusiu del concessionari”. És a dir, “aquest es fa totalment responsable dels accidents que es puguin produir per causa dels mateixos i s’obliga expressament a prendre, a les seves costes, totes les mesures de seguretat necessàries per evitar-los, segons la legislació vigent a Andorra en aquesta matèria”.

CONTRACTACIÓ DEL SERVEI DE BUS PER QUATRE ANYS

Al mateix temps, el comú també ha llançat el concurs per contractar el servei de bus que ha d’unir el poble tant amb el pont tibetà com amb el mirador del Roc del Quer. En aquest cas, per la via d’urgència, ja que es vol iniciar la temporada pels volts de Setmana Santa. Ara, però, no es busca una contractació només d’una campanya; qui guanyi l’adjudicació signarà un contracte per dos anys, renovable dues vegades. Per tant, fins a un màxim de quatre.

Es vol que l’empresa que es faci càrrec del servei llançadora disposi de tres autocars d’un mínim de cinquanta places per als moments de temporada alta. Per a les èpoques de menys afluència, es considera que n’hi haurà prou amb dos vehicles.

Comentaris

Trending