El bus a demanda canillenc costarà al comú entre 26 i 33 euros l’hora

La corporació adjudicarà dimecres el servei, anomenat Uclic, a Novatel, l’empresa que ja es va encarregar de la prova pilot, que el tindrà per un període de quatre anys prorrogable dos més

Una de les parades del servei de bus a demanda de Canillo, l'Uclic.
Una de les parades del servei de bus a demanda de Canillo, l'Uclic. COMÚ DE CANILLO

Canillo adjudicarà dimecres de forma definitiva el servei de bus a la demanda. Com era previsible, Novatel, l’empresa ja responsable de la prova pilot realitzada entre març i maig, serà qui es faci càrrec del transport públic a la parròquia. En funció de la demanda, emprarà vehicles d’entre vuit i 20 persones i el cost per hora serà diferent pel comú, entre 26,46 i 33,15 euros per hora.

El ple de la corporació que s’ha de celebrar dimecres ha de servir per donar definitivament llum verd al nou servei, després de la prova pilot satisfactòria que va tenir lloc entre finals d’hivern i la primavera passada. Finalment, Novatel serà qui es faci càrrec del projecte, com a mínim pels pròxims quatre anys, tot i que el contracte preveu la possibilitat de prorrogar-ho dos exercicis més.

L’aparcament anunciat a Prats suposarà pel comú una inversió propera als 142.000 euros i incorporarà també una zona infantil

El servei, anomenat Uclic, funcionarà segons la demanda. Si no hi ha usuaris, el bus no circularà. I, per tant, el comú no haurà de pagar. Quan els hi hagi, l’empresa utilitzarà tres tipus de vehicles en funció del nombre de passatgers que demanin el transport: un de 8 persones, un de 13 i un de 20. Llavors, es facturarà: 26,36, 28,45 o 33, 15 euros l’hora. El que, per ara, no ha transcendit és el cost que es cobrarà als usuaris.

La sessió també preveu adjudicar les obres necessàries per poder tirar endavant un projecte ja avançat pel cònsol major, Francesc Camp, aquest diumenge durant la inauguració de l’aparcament Font de Ferro a Ransol: un altre pàrquing, en aquest cas horitzontal i descobert a Prats, amb entre 20 i 30 places.

El projecte acabarà suposant per al comú una inversió de 141.787,61 euros i l’executarà l’empresa Treballs Públic la Coma. A banda de l’aparcament, s’aprofitarà el terreny per ubicar una zona infantil que doni servei als nens del poble.

Més diners pels ponts tibetans

El comú també adjudicarà un altre encàrrec, en aquest cas vinculat a un dels projectes estrella tant d’aquest mandat com de l’anterior: la construcció dels ponts tibetans a la vall del Riu. En aquest cas, es tracta d’unes actuacions que cal fer en els accessos a l’espai on s’ubicaran les passarel·les. Es preveu una despesa propera als 213.000 euros.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending