Les bandes sonores de les avingudes d’Encamp ja són accessibles pels autobusos

Els operaris del comú han treballat al llarg de tot el divendres al matí per reduir l’excessiva elevació inicial dels elements reductors de velocitat i el transport públic recuperarà ja dissabte el trajecte habitual

Un camió passa per una de les bandes sonores ja rebaixades.
Un camió passa per una de les bandes sonores ja rebaixades. G. P.

Les avingudes d’Encamp ja tornen a estar preparades pel pas d’autobusos. Tècnics del comú han treballat al llarg de tot el matí per rebaixar les bandes sonores que han de servir per obligar els vehicles a reduir la velocitat al seu pas pel centre del poble. Aquestes, inicialment, s’havien fet amb una elevació excessiva, fet que dificultava el trajecte del transport públic, que va canviar el recorregut. Aquest dissabte ja recuperaran la ruta, i les parades, habituals.

La posada en funcionament d’aquests elements, que volien servir de protecció per a vianants en una part de les avingudes en la qual ara es dona prioritat a les persones, havia provocat una considerable polèmica. Des del primer moment, els conductors dels busos van alertar que la seva altura era excessiva. Si un cotxe normal ja patia, un autocar encara més. A inicis de setmana, la gestora de les línies va decidir modificar el recorregut pel poble.

Un vehicle 'enfilant-se' en un dels reductors de velocitat.

Relacionat

Els reductors de velocitat que el comú ha construït al centre d’Encamp ‘foragiten’ els busos

En concret, es va deixar de circular per les avingudes i es va recuperar el trajecte emprat durant bona part de l’any passat i fins ben avançada la primera d’aquest, desviant-se per la general 2 i el carrer del Mirador. Això significava allunyar-se de nuclis com les Bons o la zona dels Arínsols. A més, el fet que el canvi fos d’un dia per l’altre va indignar molts usuaris.

Un dels trams de l'avinguda Joan Martí d'Encamp on s'ha fet la reforma.

Relacionat

Els busos recuperaran dissabte el seu recorregut habitual pel centre d’Encamp

El comú ha admès que es va cometre un error a l’hora de construir les bandes. Per això, aquest divendres al matí operaris de la corporació han treballat per rebaixar part d’aquesta elevació per fer més còmode el pas dels vehicles sempre, això sí, forçant una reducció important de la velocitat. A primera hora de la tarda, com es pot veure en les imatges, la feina estava enllestida. Així, a partir d’aquest dissabte els autobusos podran recuperar el seu recorregut habitual.

20201016 164814
Així han quedat les noves bandes.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending