Els reductors de velocitat que el comú ha construït al centre d’Encamp ‘foragiten’ els busos

Les queixes dels usuaris del transport públic pel canvi d’itinerari amb una mínima informació no paren d’anar en augment

Un vehicle 'enfilant-se' en un dels reductors de velocitat.
Un vehicle 'enfilant-se' en un dels reductors de velocitat. Gabriel Pérez

Els reductors de velocitat en forma d’esquena d’ase que el comú d’Encamp ha construït al centre de la parròquia són el que haurien originat que els busos hagin pres la decisió -consensuadament o no amb les institucions pertinents- d’evitar passar per aquests indrets, provocant d’aquesta manera uns canvis de trajecte i destarotant els usuaris del transport públic que se senten perjudicats per la situació, més enllà de no rebre pràcticament cap informació sobre les modificacions.

Segons diverses fonts, els bonys o bandes sonores haurien agafat una altura exagerada. Fins al punt que aquest dijous mateix diversos tècnics haurien anat a comprovar l’estat dels reductors asfàltics per constatar, molt probablement, que ‘algú’ s’ha passat de frenada. Si per a un turisme el ‘xoc’ que provoca l’esquena d’ase és força bèstia, per als busos és inassumible. Les suspensions pateixen de valent. I els viatgers, segons com escaigui, també.

La informació a Instagram.

Relacionat

Usuaris del transport públic d’Encamp treuen foc pels queixals amb els canvis a l’L4 i l’L2

Amb tot, els usuaris se senten clarament perjudicats. El desconcert que s’ha originat amb la decisió de ‘treure’ els busos del centre de la parròquia ha suposat els darrers dies que molts ciutadans hagin arribat tard als seus llocs de treball, entre altres coses. Això sense posar de relleu novament l’excessiu aforament que en alguns trajectes concrets hi ha dia sí dia també, generant certa inseguretat en relació a una eventual transmissió del virus.

Comentaris (13)

Trending