S’anul·la la Fira d’Andorra la Vella pel coronavirus

Enguany el comú volia celebrar un certamen tematitzat, amb una carpa addicional només per bicicletes i una “parròquia sostenible” com a missatge principal

Una imatge d'una de les edicions precedents de la fira d'Andorra la Vella.
Una imatge d'una de les edicions precedents de la fira d'Andorra la Vella. ARXIU

Aquest 2020 no hi haurà Fira d’Andorra la Vella. El comú ha acordat anul·lar l’edició degut a la dificultat que hi hauria per controlar l’aforament i la distància entre els expositors, entre els estands, en tractar-se d’un espai essencialment tancat on es du a terme el certamen, que enguany s’havia de celebrar entre el 23 i el 25 d’octubre. A més a més, enguany s’havia previst un pavelló addicional per inaugurar la fira de la bicicleta amb l’objectiu de potenciar un model de parròquia sostenible.​

El comú ja havia dissenyat una fira amb tot un seguit de mesures, pretenia controlar l’aforament i havia assegurat als expositors el retorn dels diners de la inscripció en el cas que finalment passés el que ha acabat passant. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha explicat que en xifres rodones la suspensió de la fira suposarà un estalvi de 400.000 euros que o bé s’invertiran en alguna altra iniciativa -possiblement al mes d’octubre- o bé es destinaran l’any que ve a dur a terme una fira més potent.

La minoria ha plantejat la possibilitat  de destinar els 400.000 euros a cobrir les necessitats de les famílies que tinguin una “situació econòmica complicada”

Aquest any, la voluntat de l’equip comunal era inaugurar la fira de la bicicleta. De fet, ja s’havia preparat una carpa només pels vehicles sense motor, en la qual participarien federacions, clubs, botigues i fàbriques. En aquest sentit, la cònsol major ha destacat la voluntat de la casa comuna per dissenyar una parròquia sostenible i fomentar hàbits saludables.

“Hem mantingut l’esperança de fer-la fins a l’últim moment per veure si la situació millorava, però ara per ara no és prudent celebrar-la. És un espai tancat, de retrobament, i precisament estem demanant a la ciutadania que minimitzi els contactes amb altra gent. Seria una incongruència. La fira és un espai de trobada, de socialització, i sense això no valia la pena realitzar-la”, ha defensat Marsol.

D’altra banda, la minoria ha plantejat la possibilitat​ de destinar els 400.000 euros a cobrir les necessitats de les famílies que tinguin una situació econòmica complicada. “No som partidaris de fer una gran fira l’any que ve només perquè aquest any no s’ha pogut celebrar. En aquests moments, la prioritat del comú és situar-se al costat dels ciutadans que més ho necessiten”, han afegit.

Comentaris (3)

Trending