Andorra la Vella ofereix fins a una vintena d’activitats per a la gent gran

El comú ha volgut potenciar els cursos vinculats a l’activitat física per ajudar els padrins a cuidar el cos així com altres més culturals

Dos padrins xerren a una de les taules de la casa pairal d'Andorra la Vella.
Dos padrins xerren a una de les taules de la casa pairal d'Andorra la Vella. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

El comú d’Andorra la Vella ha obert les inscripcions per a les activitats i els tallers dirigits a la gent gran de la parròquia. En total, s’ofereix un programa amb una vintena de propostes, totes elles destinades a cuidar el cos i la ment o a facilitar l’expressió artística.

Des de la corporació s’ha explicat que, amb la voluntat de potenciar l’activitat física entre el col·lectiu, especialment arran de la pandèmia, s’han fomentat especialment les activitats aeròbiques, amb la incorporació de classes de ioga kundalini, golf, sevillanes o gimnàstica a casa, entre altres. També s’afegeix a l’oferta  un club de lectura, tallers de coaching per millorar l’autoconeixement i habilitats, fotografia amb el telèfon mòbil i un monogràfic per experimentar amb la llum.

El programa també manté els cursos que ja tenen molt bona acceptació cada any, com el d’ús de les tauletes digitals, els d’estimulació de la memòria, la gimnàstica de manteniment i el taller d’art. En aquest sentit, s’ha volgut posar en relleu que, des del departament de Gent gran, de fet, es recullen cada any els neguits i els suggeriments del col·lectiu per poder ampliar i adaptar la cartera d’activitats a les seves necessitats.

Les preinscripcions per matricular-se a alguna de les activitats d’aquest primer trimestre s’han obert aquest dilluns, i es poden formalitzar fins al 7 de setembre al servei de Gent Gran Activa, situat a la Llacuna. La gestió també és possible al telèfon 730 027 o a través del correu electrònic.

En l’edició passada van participar prop de 180 persones, una xifra que es valora positivament donades les limitacions derivades de la pandèmia. Cal recordar que el curs 2020-2021 es van poder dur a terme la majoria dels tallers i cursos programats, adaptats com també ho estaran aquest any, a les mesures sanitàries que estableixin les autoritats. Amb tot, algunes activitats, com el cant coral, no es van poder dur a terme a causa de les restriccions derivades de la situació sanitària.

Comentaris

Trending