Andorra la Vella inaugura un parc infantil de 2.500 metres quadrats

Aquest espai forma part d'un projecte més ampli on es projecta una zona verda de 20.000 metres quadrats que aniria del límit entre Andorra la Vella i Santa Coloma fins a la caserna de Bombers

Conxita Marsol es dirigeix als assistents durant l'acte d'inauguració del parc.
Conxita Marsol es dirigeix als assistents durant l'acte d'inauguració del parc. ALBA LLACUNA

Andorra la Vella té des d'aquest divendres un nou espai d'oci infantil de més de 2.500 metres quadrats a tocar del passeig del riu. Hi ha ginys per a  totes les edats i inclusius on destaca la tirolina i el parkour o art del desplaçament, que són demandes del consell d'infants. Un espai que forma part d’un projecte de 20.000 metres quadrats d’espais d’esbarjo, passeig i descans.

Els cònsols d’Andorra, Conxita Marsol i David Astrié, acompanyat de nombroses autoritats, entre elles consellers de la corporació, el cap de Govern, Xavier Espot, i els ministres Jordi Gallardo i Ester Vilarrubla, han inaugurat un nou espai infantil, el Parc Fluvial, de més de 2.500 metres quadrats, que es troba al límit entre Andorra la Vella i Santa Coloma, a tocar dels caps de futbol de la Borda Mateu.

L’espai disposa d'una àrea per practicar parkour, una tirolina -dues demandes del Consell d’Infants-, jocs per als infants, alguns adaptats per persones amb mobilitat reduïda, i una zona arbrada. S’hi poc accedir tant des de l'avinguda Santa Coloma com des del tartan del passeig del riu i les obres, com ha indicat Marsol, han tingut un cost de “gairebé 1 milió d’euros”, concretament, 987.445 euros.

Aquesta zona d’oci, però, com ha posat en relleu la cònsol, forma part d’un projecte molt més gran, ja contemplat en el pla d’urbanisme, i que inclou 20.000 metres quadrats, des de l’espai que avui s’ha obert al públic i fins a la caserna de Bombers de Santa Coloma, on també s’inclou el parc de la Serradora. Tot plegat passaria a què aquesta part de la parròquia d’Andorra la Vella disposes d’un espai verd d’una dimensió equivalent al parc central.

Aquesta és la previsió, però Marsol no ha tancat la porta a què sigui molt més ampli: “A la part de dalt que no és previst, aquí sí que es podria aconseguir a través de les cessions oportunes i pot arribar pràcticament des del Lycée a Bombers”, ha puntualitzat. De moment, però se centraran en el que tenen especificat en el POUP i aniran tirant endavant el projecte per fases. La voluntat és poder fer un tros més l’any vinent i que tot aquest gra parc estigui acabat “com més aviat millor”. “La voluntat és de continuar treballant per fer una parròquia amb espais amables i per tothom, per millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans amb amplis espais de passeig”, ha assegurat Marsol.

PÀRQUING DISSUASIU

S’ha aprofitat l’estrena de la nova zona d’oci per visitar el que serà el nou aparcament dissuasiu que oferirà cent places i es posarà en marxa la setmana vinent. Com ha avançat la cònsol major, es farà una prova pilot per oferir la possibilitat a les persones que treballen a Andorra la Vella d’estacionar-hi durant l’horari laboral a un preu molt reduït i accedir al centre de la parròquia en transport públic o a peu i, així, reduir el volum de vehicles al centre.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending