Andorra la Vella acollirà el concert de Festival de Fado, amb el concert de Fábia Rebordao

Aquesta primera edició ha estat impulsada pel consolat general de Portugal a Barcelona, i el comú de la capital col·labora amb la cessió de l’auditori del Centre de Congressos

Presentació del Festival de Fado a Andorra la Vella
Presentació del Festival de Fado a Andorra la Vella

El proper 1 d’octubre tindrà lloc al Centre de Congressos d’Andorra la Vella el concert de Fábia Rebordao. L’actuació s’emmarca dintre del I Festival de Fado del país, i portarà una de les veus de referència del nou Fado i una de les artistes portugueses amb més projecció avui en dia. El recital pretén que el públic s’endinsi en la tradició i la cultura de Portugal d’una manera molt personal.

El Festival de Fado és un gran esdeveniment cultural que actualment es fa a 16 grans ciutats d’Europa, Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia. En aquesta edició està dedicat a Lisboa i aterra a Andorra amb vocació de quedar-se. Es tracta d’una cita molt consolidada a Madrid, on s’han fet 11 edicions, i a Barcelona, on enguany es farà la quarta. De fet, els actes al Principat estaran connectats amb aquesta darrera cita, que tindrà una durada de dos dies.

La inclusió d’Andorra al Festival de Fado respon a la col·laboració sorgida arran de la visita al comú de la capital de la cònsol general de Portugal a Barcelona, Ana Coelho, el 20 de novembre del 2020. El conseller Miquel Canturri ha indicat que aquest concert seria una mosta més de les bones relacions amb la comunitat lusitana al país, molt activa especialment en l’àmbit de la cultura.

L’objectiu del festival és el de promoure el fado a l’exterior i divulgar la llengua i cultura portugueses i, alhora, una oportunitat per projectar els artistes al panorama internacional. El cònsol honorari de Portugal, José Manuel Da Silva, ha explicat que Fábia Rebordao és una de les veus predominants del fado actual, estil que ha reformat afegint-hi influències del soul, la bossa nova, la música capverdiana, el blues i el jazz. Rebordao té tres discos publicats, el darrer dels quals ha sortit al mercat aquest any.

Les entrades per al concert ja es troben a la venda a un preu de 20 euros a la web del comú. L’aforament serà d’unes 450 persones, la meitat de l’auditori del Centre de Congressos, tal com estableixen les limitacions sanitàries actuals.

Comentaris

Trending