Allarguen deu anys la concessió del telefèric del Carroi per fer més atractiu el concurs

El plec de bases definitiu, que aprovaran aquest dilluns els comuns d’Andorra la Vella i la Massana, amplia el termini de gestió fins a 45 anys -si el giny arriba fins a Pal- amb relació al document inicial per donar més temps per amortitzar la inversió

El telefèric uniria el centre d'Andorra la Vella i el pic del Carroi.
El telefèric uniria el centre d'Andorra la Vella i el pic del Carroi.

Els comuns d’Andorra la Vella i de la Massana aprovaran aquest dilluns a la tarda el plec de bases del concurs per adjudicar la gestió del futur telefèric del Carroi. Ho faran uns dies més tard del previst -inicialment havia de fer-se el passat dijous-, ja que al document s’han acabat introduint algunes modificacions. Entre elles, la més destacada és l’allargament del termini de la concessió: deu anys més. D’aquesta forma es considera que serà més atractiu per a les empreses que hi puguin estar interessades.

En un primer moment, els plens s’havien de celebrar el passat dijous. De fet, almenys a Andorra la Vella ja estava oficialment convocat, però es va acabar anul·lant. El motiu és que, des de la Massana, es va voler fer algun canvi al document. El més destacat és l’allargament del termini de la concessió.

El document també prioritza els Pouets com a punt de sortida del giny, tot i que es permet a les empreses presentar espais alternatius si ho consideren convenient

En un primer moment, la idea era que el guanyador del concurs tingués la gestió del giny, que també hauria de construir, durant 25 anys. Si tirava endavant la segona fase del projecte, és a dir, la prolongació des del Carroi fins a l’estació de Pal, s’afegia una dècada més.

En el document final, que s’aprovarà aquesta tarda, aquest temps s’ha acabat allargant. Així, el plec de bases estableix una concessió de 35 anys que s’ampliaria a 45 si el giny arriba fins a l’estació massanenca. Cal recordar que des del comú que ara encapçala Olga Molné sempre s’ha remarcat que aquesta part del projecte dependria del vistiplau que es demanaria en una consulta ciutadana.

El motiu de l’ampliació del termini, segons les fonts consultades per Altaveu, rau en la voluntat que el concurs sigui més atractiu per als possibles inversors interessats a fer-se càrrec del futur giny. S’entén que amb més anys de concessió es dona més temps d’amortització i, per tant, pot ajudar a la possibilitat que més empreses es presentin a la licitació.

El plec també deixa clar que l’aposta d’Andorra la Vella és que el punt de sortida del telefèric sigui l’antic aparcament dels Pouets, edifici comunal ara en desús. D’aquesta forma s’entén que es donaria una utilitat a l’espai i, a més, es podria reactivar la zona turísticament. Tot i això, el document dona l’opció a les empreses licitadores que, si ho estimen convenient, proposin altres ubicacions.

Comentaris (6)

Trending