Ajornada l’aplicació de la nova normativa de terrasses als comerços de l’avinguda Sant Jordi del Pas

Els propietaris dels establiments van posar en relleu les dificultats que genera les peculiaritats del carrer i es treballa conjuntament amb el comú per trobar una solució vinculada al projecte d’embelliment del carrer

L'avinguda Sant Jordi, al Pas de la Casa.
L'avinguda Sant Jordi, al Pas de la Casa.

Els establiments de l’avinguda d’Encamp al Pas de la Casa disposaran de més temps per adaptar-se a la normativa de terrasses aplicada pel comú. Des de la corporació s’ha aprovat una moratòria pels comerços d’aquest carrer durant la qual es vol veure com es pot adaptar el reglament a les peculiaritats d’aquest zona de la localitat fronterera. De fet, els propietaris de les botigues ja han presentat una proposta que ara s’haurà d’analitzar.

L’abril del 2019, el comú encampadà va aprovar una nova ordinació que buscava harmonitzar i ordenar els criteris estètics de totes les terrasses que s’instal·lin als carrers de la parròquia. Es volia aconseguir una certa homogeneïtzació de l’espai públic. El text atorgava als establiments que ja tinguessin autorització un termini per adaptar-s’hi. Aquest acabava l’1 de setembre de l’any passat.

Des del comú es reconeix que es vol ser flexible amb l’aplicació de la normativa perquè “no és el moment de posar sancions” a comerços, vistes les conseqüències de la crisi provocada pel coronavirus

El problema va sorgir a dos punts concrets del Pas de la Casa: l’avinguda Sant Jordi i la urbanització de Sant Pere. Els establiments radicats a aquestes zones van posar en relleu que les peculiaritats del carrer dificultaven de forma important l’adaptació. Per això, el comú va optar per concedir-los una moratòria per trobar una solució.

Al llarg d’aquests mesos de pròrroga, i com ha explicat la cònsol major, Laura Mas, “s’han fet reunions i aportacions” per part dels comerciants. Ara, però, s’esgota el termini de la primera moratòria i, per això, s’ha concedit una segona, de també sis mesos. Durant aquest temps es vol estudiar les “propostes adaptades a la filosofia” de l’ordinació per acabar trobant una solució de consens que, s’indica, també anirà lligada al projecte de reforma de l’avinguda. “Volem trobar la solució per poder continuar amb la seva feina en unes condicions òptimes”, ha comentat el cònsol menor, Joan Miquel Rascagenres.

La pròrroga es va aprovar el dijous en la sessió de comú. Va rebre el suport de tots els grups, tant majoria com minoria. Des del PS, el conseller David Rios va proposar que el termini de moratòria fos més llarg “per tenir més temps i, també, donar sortida a la situació provocada per la Covid-19”. El text, però, va acabar només amb aquest mig any.

Mas admet que és probable que torni a ser necessària una tercera pròrroga, ja que la solució que s’adopti estarà lligada al projecte de remodelació i embelliment de l’avinguda. Tot i això, ha argumentat que “preferim aquests terminis més curts”. El que també ha admès és que, davant l’actual situació generada per la pandèmia, s’està sent flexible amb l’aplicació de la normativa a la resta de zones de la parròquia. “Estem sent prudents perquè no és el moment d’anar a imposar sancions als comerciants en el moment que estem vivint”, ha apuntat.

Comentaris

Trending