Acord entre Escaldes i l’associació Carisma per potenciar el programa “Okupa’t”

La donació ha sigut de 5.000 euros que es destinaran per atendre les necessitats i carències dels ciutadans

Signatura del conveni entre Escaldes i l’associació Carisma
Signatura del conveni entre Escaldes i l’associació Carisma Comú d'Escaldes-Engordany

El conveni ha sigut signat per la cònsol major del comú d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, i per la presidenta de l’associació benèfica Carisma, Helena Leach Cucurella. L’objectiu principal és atendre les necessitats i carències dels ciutadans, facilitant l’accés gratuït a roba, sabates, mobles, electrodomèstics i altres elements provinents de les botigues de l’associació.

Carisma es una entitat de caràcter social que té una doble missió de suport mediambiental i de benestar social al país Per una part, promou la reducció de residus i l’estalvi de recursos a través del reciclatge, la reutilització i l’upcycling. Aquestes accions es materialitzen a través de la recollida i venda de roba, sabates, mobles i estris de la llar a un preu molt reduït i amb finalitats benèfiques.

Per l’altra banda, contribueix al benestar social d’Andorra mitjançant l’ús dels beneficis de les botigues oferint suport a entitats sense ànim de lucre centrades especialment en la formació i l’ocupació de persones en situació de necessitat social i en temes mediambientals Aquest seria el cas del seu conveni amb la Fundació Nostra Senyora de Meritxell.

Els recursos obtinguts també es destinen a la donació de subvencions a diferents entitats privades i publiques del país, pel desenvolupament de programes i projectes socials, com és el cas del conveni que s’ha signat amb el comú d’Escaldes. En aquesta ocasió, Carisma fa una donació de 5.000 euros, a través del departament d’Acció Social, que es dedicarà íntegrament al programa “Okupa’t”. Aquest programa es centra en el desenvolupament competencial dels joves i contractació temporal que es du a terme amb formació en àmbits com l’habilitat social, la manipulació d’aliments, seguretat en el treball, i altres, valorant-se les seves competències. Aleshores, es distribueixen en diferents llocs del comú en funció de les seves habilitats i capacitats.

Comentaris

Trending