Pallarès situa una sindicalista com a número 2 de Funció Pública

Lara Vilamala, vinculada al col·lectiu policial CFPA, esdevé la nova secretària d'Estat

Judith Pallarés (esquerra) tindrà Lara Vilamala (dreta) de secretària d'Estat.
Judith Pallarés (esquerra) tindrà Lara Vilamala (dreta) de secretària d'Estat.
La funcionària al departament de policia i sindicalista Lara Vilamala serà la número 2 de Funció Pública. Després de l'oferiment fet per part de la titular del ministeri, Judith Pallarès, i de l'acceptació de l'interessada, aquest dimecres finalment el consell de ministres ha validat la proposta feta per la responsable de Funció Pública.

Vilamala té una llarga trajectòria tant a l’administració com al sindicalisme, com a membre del Col·lectiu de Funcionaris de Policia (CFPA). No es tracta pas d’una uniformada sinó d’una funcionària que fa tasques d’administració i suport tècnic. Alhora, i en un anterior fase professional, ja havia estat a Funció Pública, com a tècnica, on manté contactes personals i alts coneixements en la matèria. 

A banda de formar part del comitè executiu de l’actual principal sindicat policial, ha estat representant dels treballadors en diferents òrgans de consulta i presa de decisió. Fins no fa molt va ser membre de la comissió consultiva de la Funció Pública, càrrec del qual va dimitir per poder destinar més dedicació al CFPA.

En gran mesura, que la nova secretària d’Estat de la Funció Pública sigui una funcionària amb un llarg bagatge en el món sindical seria una satisfacció i una picada d’ullet als col·lectius de representació dels treballadors. Així ho ha confirmat el ministre portaveu, Èric Jover, que ha afirmat que la designació de Vilamala és "un símbol de la voluntat de renovar aquest diàleg". 

Així ho esperen els sindicats. Tot i això, hi ha alguns dels col·lectius sindicals , algunes associacions laborals de l’administració que no estarien tan tranquil·les amb el nomenament de Vilamala ateses les discrepàncies que hi ha internament entre elles. Evidentment, Jover no ha entrat en aquesta qüestió. Sí que ha remarcat la voluntat de redreçar el rumb atès que "segurament no vam saber" explicar prou bé què s'estava fent amb la reforma de la Llei de la Funció Pública.

No obstant això, Jover ha insistit en sustentar-se sobre les dues potes que defensa des de fa algunes setmanes Demòcrates. La modificació a la qual obliga la sentència del Tribunal Constitucional permet reobrir el diàleg. I sobre el diàleg i els reglaments que s'han d'elaborar per desplegar la llei haurien de girar els canvis futurs que es facin en el marc normatiu que regula la feina i l'estatut laboral dels funcionaris.

Comentaris (12)

Trending