Pal-Arinsal i Arcalís embasten una solució per mantenir Vallnord com a marca i un forfet conjunt aquest hivern

L’estació ordinenca mantindria la ‘independència’ necessària per seguir el procés d’integració a Grandvalira però facilitarà l’ús de la denominació i la comercialització d’alguns productes

-
-
El proper hivern es podrà continuar esquiant a Vallnord. És a dir, la marca s’utilitzarà sense cap canvi i els amants de les estacions de la Massana i d’Ordino podran continuar fent ziga-zagues tant per Pal i Arinsal com per Arcalís adquirint un únic tiquet, un únic forfet de temporada. Després de dies de converses encallades, les darreres hores s’hauria embastat un principi d’acord. I les dues societats, tant EMAP com Secnoa, esperen tancar la solució definitiva durant la setmana vinent.

Segons diverses fonts consultades, la sortida per mantenir la marca Vallnord i alguns dels productes que fins ara comercialitzaven conjuntament Pal-Arinsal i Arcalís estaria ben encarada. Però vist que encara queden alguns serrells per tancar, i que no ha estat fàcil trobar la tecla que calia pitjar per desencallar la situació, la qüestió s’està tractant amb la màxima discreció. Hi ha aspectes comercials, a més a més, que s’han d’acabar de resoldre, atès que Secnoa ja havia encarat tota la seva operativa cap a Grandvalira comptant no haver de fer res sota el paraigua de Vallnord.

I, en principi, Arcalís visualitzarà ja, més encara si cal, la seva sortida de Vallnord en tan que membre del conglomerat de Grandvalira. I els seus executius continuaran treballant en la integració total de l’estació ordinenca a Nevasa. Però tot i això, hi haurà alguns aspectes que encara es posaran al servei de Vallnord. Tant el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, com al final el màxim accionista de Saetde i, per tant, de Secnoa, Joan Viladomat, haurien acceptat permetre el manteniment de la marca sense res a canvi aquest estiu i el proper hivern.

Després d'uns dies de bloqueig, la solució sembla ben encarada i EMAP i Secnoa esperen tancar-la durant la setmana que ve

No obstant, les fonts consultades, que han reconegut que Viladomat era partidari de trencar ja del tot des d’aquest mes de juny, una vegada expirat el mandat de gestió que hi havia vigent, han assegurat que el bàndol ordinenc “no ha cedit del tot” i que tampoc no es pot considerar, en cap cas, que Arcalís es manté dins de Vallnord. Secnoa forma part de Grandvalira però alguns productes d’Arcalís continuaran formant part de l’oferta de Vallnord el proper hivern. 

Caldrà veure si l’acord que s’està acabant de treballar marca ja algunes línies de treball, alguns camins a seguir més enllà. En principi, el comú de la Massana havia descartat la privatització del camp de neu, fins i tot l’entrada de capital privat sense que aquest fos majoritari en l’accionariat d’EMAP. Però amb el canvi de corporació -i, per tant, amb una campanya electoral prèvia on el debat sobre el futur de l’estació d’esquí podrà formar part dels programes polítics- a final d’any i el sanejament que se li ha fet a la companyia, l’escenari pot variar. I els objectius de tots els actors intervinents en el món andorrà de la neu, també.

Comentaris (1)

Trending