Ordino preveu invertir el 2020 gairebé el 40% del que ingressi i tancar l’any amb un milió de dèficit

Només la majoria aprova uns comptes amb els quals es preveu afrontar la reforma del centre esportiu, ampliar el pàrquing de Sornàs i remodelar el nucli antic de la parròquia 

-
-
Cert que el comú d’Ordino preveu invertir aquest 2020 pràcticament el 40% del que creu que ingressarà, que són pràcticament 12 milions d’euros. Però no és menys cert que la corporació, amb un notable increment en despeses relacionades amb el personal i els béns corrents, estima que acabarà l’any amb gairebé un milió de dèficit i encara bo dels 2,8 milions d’euros que té a la caixa com a romanent de tresoreria.

El comú ordinenc ha aprovat aquest dimecres el pressupost per aquest any en curs i el marc pressupostari per als exercicis que van des d’ara i fins al 2023. Ho ha fet amb l’únic suport de la majoria demòcrata-liberal, l’abstenció de la consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó, que ha lamentat que les despeses superin ens ingressos, i el vot en contra del representa de X’Ordino, Enric Dolsa. Mentre els ingressos s’eleven a més d’11,8 milions d’euros, les despeses es disparen fins als 15,5 milions. Per tant, el forat de la gestió pròpiament dita de l’exercici en curs deixa un forat de 3,7 milions que es rebaixa notablement gràcies als 2,8 milions que romanen a la tresoreria.

Dels 15,5 milions de despesa, més de 4,7 milions es projecten per a inversió. Es destinarà principalment a les reformes del centre esportiu (CEO) amb un import de 2,2 milions, a la rehabilitació del mur que està sobre l’aparcament terreny del quart, a la sortida d’Ordino, a l’ampliació de l’aparcament Sornàs, a la primera fase de remodelació del nucli antic d’Ordino, al condicionament de voravies a la carretera del Coll d’Ordino i es destinaran 30.000 euros a pressupost participatiu. 

Si no fos pels 2,8 milions de romanent de tresoreria, la gestió de l'exercici en curs podria arribar a generar un forat de 3,7 milions

Quant a les despeses, també cal destacar la possible cobertura d’una indemnització d’un accident ocorregut a Arcalís en 2010 i d’altres despeses, com poden ser l’entrada en funcionament de la nova Casa de la Muntanya, l’increment de funcionament per l’ampliació del CEO, un increment en partides d’activitats de promoció cultural i turística amb la voluntat de dinamitzar la parròquia i l’externalització de certs serveis, en substitució d’inversió o d’altres serveis com poden ser la neteja.

L’exposició pública del pressupost ha anat a càrrec de la consellera de Finances i Pressupost, Maria del Mar Coma, que ha comparegut amb el cònsol major per argumentar les xifres. Coma s’ha referit a les despeses de funcionament com “una conseqüència inevitable de les inversions” i el cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha afegit que s’ha aplicat un criteri de prudència davant l’imminent Pla de dinamització que ha de diversificar les fonts d’ingressos a la parròquia.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending