D’aquesta manera el Govern respon a una petició de l’Altaveu en relació a si davant el luctuós esfondrament del ‘ponte Morandi’ de Gènova s’ha fet algun tipus de reforçament del control dels ponts del Principat o s’ha dissenya algun pla especial de control. En altres països s’està revisant tot plegat arran de l’impacte causat pel trencament de la infraestructura italiana, que va fer més de quaranta morts.
A Andorra no es preveu cap mesura excepcional perquè es considera que amb el seguiment que s’està duent a terme es garanteix un bon manteniment de les infraestructures viàries. De fet, cap de les grans instal·lacions d’ús més sovintejat no té l’antiguitat del pont genovès. Malauradament, al país la infraestructura més enorme i moderna fins ara, el pont del túnel dels Dos Valires va patir un esfondrament previ mentre s’estava construint. Però l’accident mortal -hi van perdre la vida cinc persones el 2009- tenia una naturalesa molt diferent i res a veure amb el succeït a Itàlia.
L’executiu ha assegurat que “el ministeri d'Ordenament Territorial encomana periòdicament, de forma regular, a empreses d'enginyeria capacitades per aquesta funció, inspeccions tècniques sobre l'estat dels ponts i viaductes de tota la xarxa de carreteres generals i secundàries”. I és arran d’aquests treballs i a resultes dels “resultats d'aquestes inspeccions”, que “quan és necessari el Govern licita i adjudica obres de reforç i/o reparació d'algun pont o viaducte o altra infraestructura viària”.
.jpg)
Comentaris