Ordenament Territorial inspecciona de “forma regular” els ponts i viaductes del país per garantir-ne el bon estat

L’executiu no té previst du a terme un pla especial de control de la infraestructura viària arran del sinistre del ‘ponte Morandi’ genovès atès que ja revisa de manera periòdica i continuada tota la xarxa

Una imatge del pont del túnel dels Dos Valires, a la Massana.
Una imatge del pont del túnel dels Dos Valires, a la Massana.
El Govern du a terme, “de forma regular”, inspeccions tècniques sobre l’estat dels ponts i viaductes de tot el Principat. Avui per avui no s’ha de patir per la situació de cap d’aquestes infraestructures. I quan alguns dels treballs encarregats detecta alguna eventual anomalia, l’executiu “adjudica obres de reforç o de reparació” per solucionar allò que els tècnics hagin disposat.

D’aquesta manera el Govern respon a una petició de l’Altaveu en relació a si davant el luctuós esfondrament  del ‘ponte Morandi’ de Gènova s’ha fet algun tipus de reforçament del control dels ponts del Principat o s’ha dissenya algun pla especial de control. En altres països s’està revisant tot plegat arran de l’impacte causat pel trencament de la infraestructura italiana, que va fer més de quaranta morts.

 A Andorra no es preveu cap mesura excepcional perquè es considera que amb el seguiment que s’està duent a terme es garanteix un bon manteniment de les infraestructures viàries. De fet, cap de les grans instal·lacions d’ús més sovintejat no té l’antiguitat del pont genovès. Malauradament, al país la infraestructura més enorme i moderna fins ara, el pont del túnel dels Dos Valires va patir un esfondrament previ mentre s’estava construint. Però l’accident mortal -hi van perdre la vida cinc persones el 2009- tenia una naturalesa molt diferent i res a veure amb el succeït a Itàlia. 

L’executiu ha assegurat que “el ministeri d'Ordenament Territorial encomana periòdicament, de forma regular, a empreses d'enginyeria capacitades per aquesta funció, inspeccions tècniques sobre l'estat dels ponts i viaductes de tota la xarxa de carreteres generals i secundàries”. I és arran d’aquests treballs i a resultes dels “resultats d'aquestes inspeccions”, que “quan és necessari el Govern licita i adjudica obres de reforç i/o reparació d'algun pont o viaducte o altra infraestructura viària”.

Imatge del fracturat pont Morandi de Gènova. | ARXIU

 

Etiquetes

Comentaris

Trending