Nova convocatòria de vaga a l'ensenyament francès pel pròxim dimecres

Els sindicats es tornen a mobilitzar en contra de la reforma de les pensions

El Lycée Comte de Foix.
El Lycée Comte de Foix.
Els sindicats d'ensenyament francesos han convocat una nova jornada de vaga aquest dimecres i entre ells un dels que té més representació Andorra que és SNES hors de France. La mobilització pot afectar les classes de les escoles franceses al país. Les anteriors convocatòries han tingut una incidència diferents a l'educació primària i a la secundària.

A banda de les vagues, els ensenyants tenen l'objectiu de fer visible la seva protesta amb manifestacions. El passat dia 22, el mal temps en va ajornar una que estava convocada a la plaça que havia d'ubicar l'edifici de 'The Cloud'.

Aquest dimecres hi torna a haver vaga a les aules en protesta per la reforma del sistema de pensions i l'edat de jubilació. Recentment,  el primer ministre francès, Edouard Philippe, va remetre una carta als sindicats en la qual els informava de la retirada de l’edat fixa de jubilació de 64 anys inclosa en el projecte de reforma de les pensions.

Als centres educatius francesos del país s’han realitzat diferents jornades de vaga, amb un seguiment de fins al 85% al Lycée Comte de Foix i xifres de fins al 40% a primària. Els docents també han adreçar una carta a la delegació d'ensenyament a Andorra la Vella, i al ministre d’Educació gal en què expressaven el rebuig a la reforma i que va ser signada per prop del 90% dels ensenyants.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending