Nominada a un premi Gaudí una dissenyadora andorrana de vestuari cinematogràfic

L’Acadèmia del cinema català ha fet una molt bona valoració del film ‘La hija de un ladrón’, per a la qual ha treballat Desirée Guirao, i que està destacada en tretze categories diferents

-
-
Després de quinze anys treballant al sector del disseny de vestuaris per a projectes audiovisuals, l’andorrana Desirée Guirao ha vist reconegut, almenys inicialment, la seva feina. No és que no hagin estat ressaltat anteriorment el seu treball, però aquesta vegada, i en el marc del film ‘La hija de un ladrón’, Guirao ha estat nominada als premis Gaudí en la categoria de millor vestuari. La tria final es farà pública en el marc d’una gala el 19 de gener.

Els premis Gaudí són els que atorga la indústria cinematogràfica de Catalunya sota la denominació d’Acadèmia del cinema català. ‘La hija de un ladrón’ és una de les pel·lícules que més nominacions ha rebut. Encara que a la resta de l’Estat espanyol no ha tingut tanta requesta -opta a dos Goya, el de millor directora novell i el de millor actriu-, a Catalunya està rebent molt bones crítiques per la denúncia social que fa. El film està protagonitzat per Eduard i Greta Fernández, pare i filla. I als Gaudí el film hi concorre amb tretze nominacions, una de les quals la de la dissenyadora andorrana.

Desirée Guirao, que compagina ara el cinema amb la maternitat, explica que a ‘La hija de un ladrón’ hi ha fet “el disseny de vestuari, pensar en perquè i com vesteix cada personatge. Buscar el vestuari i definir què vesteixen en cada seqüència per així ajudar a crear el personatge i donar-li més veracitat”. La dissenyadora andorrana hi afegeix que “en aquesta pel·lícula hi ha una feina important de realitat i de color, hem treballat molt de la mà amb la directora d'art amb la paleta dels colors,  i es nota en el resultat. I s'ha de dir que el pressupost ha sigut molt petit”.

Guirao es mostra “molt contenta i agraïda amb la nominació a vestuari, i amb totes les altres! Molt contenta de què la pel·lícula estigui anant tan bé, de veritat que s'ho val”. Alhora també explica que “la Belén Funes, la directora, és molt bona, i té una manera molt personal i molt fresca de dirigir i d'explicar una història, en aquest cas tan crua i quotidiana. I la Greta (l’actriu protagonista) està espectacular!” I abans de convidar tothom a anar a veure el film, la dissenyadora del Principat resident a Barcelona explica que “fa molts anys ja que em dedico al vestuari. He treballat en publicitat, televisió… però el que més m'agrada és el cinema, la feina de recerca i creació de personatges és molt bonica”.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending