Només una dotzena d’argentins podran tornar en els dos vols de diumenge des de Madrid

A l’avió ja anunciat d’Iberia se suma ara un d’Aerolíneas Argentinas que ha provocat polèmica perquè al web s’oferien passatges a més de mil euros

Un avió d'Aerolíneas Argentinas, una de les companyies que va repatriar extracomunitaris.
Un avió d'Aerolíneas Argentinas, una de les companyies que va repatriar extracomunitaris.

Dos vols sortiran de Madrid el diumenge en direcció a Buenos Aires per repatriar nacionals argentins que es troben atrapats a Europa des que, arran de l’esclat de la crisi del coronavirus, el govern de la Casa Rosada tanqués l’espai aeri. Entre ells, uns 2.200 temporers que han fet la campanya d’hivern a Andorra més dos centenars més de compatriotes que estaven al país per diferents motius. Els avions, però, tot just permetran el retorn d’una dotzena d’ells. A aquest escàs percentatge, se suma la indignació d’haver vist com una de les companyies que realitzaven els viatges, Aerolíneas Argentinas, tenia a la venda a la seva web passatges per un preu prohibitiu, fet que l’empresa ha rectificat tot al·legant que havia estat “un error”.

Finalment, seran dos els avions que aquest cap de setmana tenen l’autorització de les autoritats sanitàries argentines per repatriar nacionals atrapats a Espanya i a Andorra. En ells, però, hi aniran molt pocs dels temporers que estan al Principat.

El primer dels vols és el que organitza Aerolíneas Argentinas sota la denominació de “sanitari”. La idea és donar resposta a persones vulnerables. Ara bé, segons les fonts consultades per Altaveu, tot just set dels argentins que es troben a Andorra han estat ubicats a aquest viatge.

El col·lectiu avisa que, a més dels 2.200 temporers, hi ha 200 argentins més atrapats al país que s'hi trobaven per circumstàncies diferents

A ells se sumen els cinc que, per ara, segons les fonts consultades per Altaveu, anirien a l’altre avió que sortirà de Madrid el diumenge, en aquest cas organitzat per Iberia. En concret, es tracta d’una dona d’avançada edat i una família de quatre persones que es troba al país però amb una situació econòmica molt precària. El vol no estaria encara tancat i, per tant, no es descarta que pugui acabar viatjant algun temporer més.

Els dos vols, però, no disminueixen la indignació d’un col·lectiu que se sent abandonat pel seu govern. De fet, encara l’incrementa més, ja que posen en relleu que el percentatge de persones que podran finalment tornar aquest cap de setmana des d’Andorra és molt més baix del que tocaria tenint en compte el nombre real d’atrapats al Principat. En concret, s’avisa que, a més dels 2.200 temporers, hi ha unes 200 persones més que es trobaven al país per circumstàncies diferents, vacances o visites a familiars, principalment.

I el que encara ha provocat més enuig és la polèmica protagonitzada per la companyia aèria argentina. Alguns temporers van detectar que a la seva pàgina web tenia a la venda passatges per aquest vol “sanitari”. Això sí, a uns preus exorbitats: més de mil euros, quan el cost oficial serien uns 560, taxes incloses. Des d’Aerolíneas Argentines ja s’ha retirat aquesta ‘oferta’ del lloc, tot assegurant que s’havia tractat “d’un error”. Ara bé, fonts del col·lectiu consultades han afirmat que situacions similars s’havien produït amb altres viatges dels organitzats per l’empresa.

Etiquetes

Comentaris

Trending