Nomen participa a la cimera del canvi climàtic amb la nova tecnologia de dessalinització 

Els impulsors de la Cop25 de Madrid han seleccionat l’empresa andorrana WGA Water Global Access vist que el seu projecte representa una solució real i sostenible a l’escassetat global i futura d’aigua

Comentaris

L'últim prototip del projecte de la societat andorrana.
L'últim prototip del projecte de la societat andorrana.
L’empresa andorrana WGA Water Global Access, al capdavant de la qual hi ha l’economista i exconseller, presentarà la seva nova tecnologia de dessalinització en el marc de la cimera del canvi climàtic que des de fa dies se celebra a Madrid. La denominada Cop 25 reflexiona aquest divendres “i posa en valor” la importància dels mars i els oceans “com a motors de l’economia”, i la tecnologia sobre la qual fa temps que treballen Nomen i altres experts ha estat seleccionada després d’un rigorós procés de triatge.

La denominada ‘Zona Azul’, la que serveix per tractar aspectes relacionats amb l’aigua, acollirà la reflexió sobre els mars aquest divendres entre les 10 del matí i les 12 del migdia, i els representants de WGA Water Global Access tindran mitja hora per exposar la seva innovació. Hi haurà tres grups que presentaran les seves solucions tecnològiques en relació amb l’aigua i els mars. L’organització de la Cop 25 assegura que divulga la innovació ‘andorrana’ ja que “ha finalitzat amb èxit el procés de validació amb prototips a escala real”.

La tecnologia de WGA Water Global Access suposa “una solució real i sostenible a l’escassetat global d’aigua que afectarà la quarta part de la població abans del 2030”. Tres són els aspectes més rellevants de la solució tecnològica liderada per la firma d’Eusebi Nomen. Pel que fa al consum d’energia: arriba a prop del consum mínim possible; és materialment impossible dessalinitzar aigua de mar utilitzant menys energia.  

És un procés que no requereix productes químics tòxics, com els ‘antiscallants’ (per evitar la formació de cristalls de sal) i els ‘antifoulants’ (per evitar la formació de biofilm enfront de la membrana d'osmosi) que requereixen els actuals processos de dessalinització. D’aquesta manera, l’aigua que es retorna al mar no presenta problemes de toxicitat. Finalment, en usar energia de baixa intensitat, pot funcionar 100% ‘off-grid’, amb energies renovables, especialment l'eòlica.

Comentaris (4)

Trending