‘No’ rotund del Govern a reduir l’IGI i privatitzar parcialment Andorra Telecom i FEDA

Jover alerta que disminuir el tipus de l’impost no suposaria un gran guany en competitivitat pel comerç i, en canvi, amenaçaria els ingressos de l’Estat

Jover, durant la roda de premsa.
Jover, durant la roda de premsa.

“No i no”. Amb aquesta contundència s’ha expressat el portaveu del Govern, Eric Jover, sobre dues de les propostes estrelles fetes pel col·lectiu d’assessors tributaris i fiscals: la reducció de l’Impost General Indirecte (IGI) i la possibilitat de vendre part de FEDA i d’Andorra Telecom. El ministre de Finances ha deixat clar que cap de les dues possibilitats està, ara per ara, sobre la taula del gabinet.

Pel que fa a la possibilitat de reduir el tipus de la tributació indirecta, Jover entén que “no està justificat”. En aquest sentit, ha recordat que “el tipus mitjà ja és d’un 4,5%” amb “l’objectiu que sigui competitiu i que doni competitivitat als nostres comerços comparats als d’altres llocs”. De fet, ha alertat que una reducció, per exemple, d’un punt “no suposaria guanyar competitivitat” i, en canvi, “sí que és element vital de recaptació pel Govern; perdríem recursos significatius per a l’Estat”.

Tampoc es planteja en cap moment la possibilitat de privatitzar part de les dues societats públiques de telecomunicacions i energia, Andorra Telecom i Feda. De fet, Jover ha recordat que “ni hem previst buidar les reserves”, sinó que únicament “tot just usarem 30 milions d’euros de les seves reserves per finançar les mesures de les lleis òmnibus”.

El portaveu de l’executiu afirma que “per ara, això és suficient”. A més, s’assegura que “continuen prou capitalitzades”. En definitiva, “la decisió de vendre part o la totalitat seria extrema i no ha estat en cap moment sobre la taula”.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending