“No deixarem de fer cap servei, però n’hi ha que no són la nostra missió”

Els bombers recorden que en el pla director del transport sanitari no es contempla que el cos hagi d’assumir els trasllats no urgents, que fan a les nits perquè la concessionària no treballa

-
-
Els bombers asseguren que no pretenen desprendre’s de cap servei però que sí que han sol·licitat a les autoritats sanitàries que ara que es pretén reordenar el transport sanitari es faci respectar estrictament el pla director. I no se’ls faci assumir allò que no els pertoca a menys que no s’estableixi que sí que han de fer trasllats no urgents. “No deixarem de fer cap servei”, asseguren des de la direcció del cos, al tomb que recorden que el pla director defineix molt bé les missions de cada operador del sector.

Quan es va tornar a definir el transport sanitari, ara deu fer un lustre més o menys, als bombers se’ls va adjudicar els serveis no medicalitzats de caràcter intern no programats i urgents. Les seves tasques, però, han anat sempre molt més enllà. Perquè el centre regulador, especialment a les nits, els avisa per altres tasques. Altres serveis. Molt sovint, serveis que no tenen cap urgència però que també cal fer. Serveis que de dia assumeixen, expliquen des del cos, les ambulàncies convencionals, les privades.

¿Què passa doncs de nit? Que la companyia que té adjudicat el transport assumeix els trasllats de 8 del matí a 8 de la tarda, però que el contracte, segons les fonts contactades de la direcció de bombers, no contempla que hagin de realitzar els trasllats no urgents, encara que no siguin programats, entre les 8 de la tarda i les 8 del matí. I quan no hi ha cap altra solució, els toca als bombers assumir aquesta feina quan, sobre el paper, “no està contemplat”.

D’aquí que assegura la direcció del cos, ja fa mesos que, veient com el SAAS i el ministeri de Salut mostraven la seva intenció de repensar el transport sanitari, de renegociar el contracte, de fer un nou concurs o d’adoptar la decisió que s’escaigui però que té implicacions en el sector, s’hauria recordat que s’ha de cobrir les nits, que “cadascú ha d’assumir les seves missions” i segons el pla director, no els correspon als bombers fer-se càrrec dels trasllats no urgents. I si els han de fer, s’haurà de negociar la qüestió o, almenys, contemplar-ho obertament en el pla director del transport sanitari.

-

Relacionat

Els bombers voldrien desprendre’s d'una part del transport sanitari nocturn

Comentaris (3)

Trending