Ni Besolí ni Rosell no hauran de tornar a entrar a la presó

La rebaixa de petició de pena per part de la fiscalia fa que la condemna no pugui comportar de manera efectiva més reclusió de la que ja han fet provisionalment

-
-
Ni el gestor lauredià Joan Besolí ni l’expresident del Barça Sandro Rosell no tornaran a entrar a la presó per molt que resultin condemnats per un presumpte delicte de blanqueig relacionat amb unes suposades comissions il·lícites -que de moment no han aparegut per enlloc- pagades per la selecció brasilera de futbol. La dràstica rebaixa de la petició de pena duta a terme per part de la fiscalia fa que l’eventual condemna no pugui comportar de manera efectiva més reclusió de la que tots dos ja han fet de manera provisional.

Tant Besolí com Rosell han estat 22 mesos empresonats. Aquest dijous el ministeri públic representat davant l’Audiència nacional espanyola per José Javier Polo va anunciar una rebaixa molt important en la qualificació provisional. Quan es confirmi la petició durant la lectura dels informes definitius el proper 25 de març quedarà clar que la condemna resultant de la sol·licitud de la fiscalia no podria comportar una reclusió més elevada de la que ja han fet.

En efecte, la fiscalia ha anunciat que per a l’exdirigent esportiu en lloc d’onze anys en demanarà sis i per a l’empresari de Sant Julià, en lloc de deu, en sol·licitarà cinc. Ni que s’imposés el màxim sol·licitat per l’acusació pública, única acusació en tot el procés, el temps màxim que es podrien passar a la presó, vist els beneficis penitenciaris que preveu la normativa espanyola, impossibilitaria que la reclusió real anés més enllà dels 22 mesos ja complerts, segons les fonts de la defensa. Per això, el retorn a un centre penitenciari és ara mateix impossible.

Diverses veus molt autoritzades han lamentat tot el cas i han assegurat que la feblesa de l’acusació presentada durant el judici pel fiscal deixa en molt mala posició el tribunal jutjador, que amb prou feina podrà argumentar una condemna que justifiqui els 22 mesos que s’han passat entre reixes Besolí i Rosell. Les defenses, i més encara veient el transcurs de les vistes, demanaran en els seus escrits de qualificació provisional l’absolució de tots els acusats. Més enllà dels dos que han estat empresonats, per a la resta el fiscal ja demana penes que ni tan sols comportarien un dia d’ingrés a presó.

-

Relacionat

La fiscalia rebaixa de deu a cinc anys la petició de presó per a Besolí
-

Relacionat

La fiscalia espanyola té cada cop menys arguments contra Rosell i Besolí

Comentaris

Trending