Neu

La primera Puríssima amb forfet únic es tanca amb 104.000 esquiadors

El sector destaca que s’han complert les expectatives prèvies al pont i afronta amb “optimisme” la propera gran cita, Nadal, gràcies a la previsió de noves nevades i temperatures baixes

Esquiadors a Arcalís.
Esquiadors a Arcalís. Grandvalira

La primera Puríssima amb el forfet únic s’ha saldat, segons el sector, amb bona nota. Les estacions de Grandvalira Resorts han assolit fins a 104.000 esquiadors al llarg d’aquests dies festius, amb una arribada “esglaonada” entre el 3 i l’11 de desembre. A banda, de cara a les pròximes cites importants de la temporada d’hivern, hi ha optimisme, ja que les previsions meteorològiques apunten a més nevades que permetran completar l’obertura de les instal·lacions.

Per ara, a Grandvalira hi ha més de 100 quilòmetres de pistes obertes. Pel que fa a Pal Arinsal, estan en funcionament el 60% i a Arcalís, el 80%. I de totes aquestes instal·lacions, han pogut gaudir els 104.000 esquiadors que, al llarg del pont, gairebé aqüeducte, han arribat a les estacions andorranes. D’aquesta forma, i segons el sector, s’han complert les expectatives que s’havien marcat.

Hi ha ajudat, lògicament, el fet que els festius caiguessin en dimarts i dijous. Per tant, el pont comptava enguany amb dos caps de setmana. Els usuaris han anat arribant de forma esglaonada, fet que ha permès evitar grans aglomeracions. En aquest sentit, el nombre de visitants ha estat més nombrós durant la segona part del pont, sent el dissabte 10 el dia amb més afluència amb 16.720 esquiadors entre totes les estacions. La llarga durada dels dies de vacances ha permès també als clients poder aprofitar el forfet únic per anar a qualsevol de les estacions.

Sense temps per respirar, els dominis ja es preparen pel Nadal. Ho fan amb optimisme, ja què s’espera que arribin més nevades i es mantinguin les baixes temperatures que permetran la producció de neu de cultiu. Això augura una rebuda del període nadalenc amb bones condicions a les estacions, on novament es duran a terme múltiples accions amb propostes musicals i familiars, i amb la previsió de la inauguració d’una de les noves activitats estrella de Grandvalira, l’Snowtubbing by Dots del Pas de la Casa, la pista de tubbing més llarga d’Europa.

Comentaris

Trending