Neu

Les pistes d’esquí obriran el 2 de gener

Així li ha traslladat el cap de Govern, Xavier Espot, al primer ministre francès, Jean Castex, decisió que es tirarà endavant sempre que la situació de la pandèmia del coronavirus no empitjori

Espot ha comparegut després de la reunió telemàtica amb Jean Castex.
Espot ha comparegut després de la reunió telemàtica amb Jean Castex. Cristian Cortés

Andorra obrirà les pistes d’esquí el 2 de gener. Així li ha traslladat el cap de Govern, Xavier Espot, al primer ministre francès, Jean Castex, durant la reunió telemàtica mantinguda aquest dimarts. La decisió tirarà endavant sempre que la situació epidemiològica ho permeti i amb la voluntat, segons ha indicat el màxim responsable de l’executiu, de consensuar al màxim els protocols sanitaris que s’apliquen a les instal·lacions amb els que s’adoptin als països de l’entorn.

L’activació del sector de l’esquí ha estat un dels assumptes abordats durant la trobada mantinguda entre els dos mandataris. Ha estat telemàtica, ja que Castex es troba confinat en haver tingut contacte amb el president francès i Copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron, que va donar positiu per coronavirus. També han assistit, per part del Principat, el ministre de Finances, Eric Jover; el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba i l’ambaixadora a París, Eva Descarrega.

En la reunió, Espot ha explicat a Castex la decisió de posar en marxa les estacions a partir del 2 de gener, tret que es detecti un empitjorament de l’evolució de la pandèmia de Covid-19. “Hem estat d’acord en el fet que tot queda condicionat a la situació epidemiològica”, ha explicat posteriorment Espot, tot remarcant que, fins al dia elegit, queda un cert temps amb moltes incògnites sobre la taula pel que fa a l’evolució de la pandèmia de la Covid-19. Per un costat, “ens preocupen els dies de Nadal” i, per l’altre, “les males notícies que arriben de la nova soca al Regne Unit”.

La voluntat, però, és, ara per ara, permetre l’obertura de les pistes d’esquí tot just començat l’any nou. Seria uns dies abans dels indicats inicialment i, almenys es desprèn de les paraules d’Espot no gaire abans de la data en la qual França també preveu activar el sector. “Ell ens ha manifestat que també albiren la possibilitat de fer-ho un cop passades les festes de cap d’any, tot supeditat a quina sigui la situació epidemiològica”, ha comentat.

El màxim responsable de l’executiu ha assegurat que des del govern gal “ens han transmès l’agraïment per la nostra decisió de posposar l’obertura” que, ha recordat, “estava fonamentada en motius sanitaris però també per lleialtat amb França i amb Europa”. Aquestes condicions també marcaran el moment en què els dominis esquiables es posin en marxa. Així, ha explicat que “ens hem compromès a coordinar els protocols sanitaris a les estacions”.

Comentaris (3)

Trending