Neu

Obertura a mig gas de les estacions, amb un total de 65 pistes exclusives per als residents

Grandvalira i Pal Arinsal es posen en marxa amb una afluència limitada d’esquiadors, a l’espera de com evolucionin les restriccions als països veïns

Esquiadors a una de les pistes d'Ordino Arcalís.
Esquiadors a una de les pistes d'Ordino Arcalís. Grandvalira

La temporada d’hivern més estranya de la història s’ha iniciat aquest dissabte amb l’obertura parcial, i exclusivament per a residents, de les estacions. En el cas de Grandvalira, l’activació es fa amb 45 pistes que suposen fins a 76 quilòmetres esquiables. Per la seva banda, Pal Arinsal posa a disposició dels aficionats 20 pistes, el 43% del total. Aquest cap de setmana, es pot accedir de forma gratuïta amb reserva prèvia.

Les pistes andorranes presenten ja aquest dissabte una imatge més habitual, tot i que, evidentment, amb molta menys gent del que seria normal. En primer lloc, pel fet que s’han d’aplicar les mesures de protecció davant el coronavirus i, per tant, cal evitar aglomeracions. En segon terme, perquè l’obertura està restringida únicament a residents al Principat. És a dir, no hi poden accedir els estrangers. De fet, les autoritats franceses han anunciat que controlaran la frontera per detectar si els seus nacionals volen venir al país a esquiar i, en aquest cas, fer-los complir les restriccions adoptades pel govern gal.

Finalment, tal com s’havia indicat des del Govern, les estacions es posen en marxa, no sense dubtes. Grandavalira ho fa amb 76 quilòmetres esquiables en 45 pistes, repartides entre els sectors de Grau Roig, Canillo, Soldeu i el Tarter, a banda d’Ordino Arcalís. Per la seva banda, Vallnord Pal Arinsal ho fa amb 20 pistes de les 47 (el 43%) el 19% dels remuntadors activats. Ja des de bon matí, tots dos dominis han començat a rebre aficionats, que havien reservat prèviament el forfet, que durant el cap de setmana és gratuït.

A partir del dilluns, costarà 20 euros. Aquests primers dies, i a l’espera de com evolucionin les restriccions als països veïns, l’accés estarà limitat als residents. 

Valoració positiva des de Grandvalira de la jornada, amb més de 1.500 a pistes sense que s’hagin produït aglomeracions i amb la vista posada en quina sigui l’evolució dels pròxims dies als països de l’entorn

Des de Grandvalira es valora positivament el desenvolupament de la jornada. Així ho ha explicat el seu director general, Juan Ramón Moreno, que ha xifrat en més de 1.500 els esquiadors que aprofiten la jornada de portes obertes. Es tracta, ha indicat, d’una xifra que “ens permet que la gent es distribueixi i que no hi hagi cues ni aglomeracions als accessos”.

Moreno ha apuntat que “es demostra que hi havia ganes d’esquiar i la gent està gaudint”. D’aquesta forma, es compleix un dels dos objectius de l’obertura. El segon, també ho fa: activar les instal·lacions a l’espera de com evolucioni la situació. “Anem pas a pas i sent prudents”, ha comentat, tot remarcant que “estem preparats per obrir amb tot el domini i tots els enllaços” a la mínima que “es recuperi la mobilitat als països de l’entorn.

Moreno ha expressat satisfacció pel fet que Govern hagi donat a les estacions la possibilitat, ni que sigui de moment durant el gener, de poder aplicar suspensions de contracte o reduccions de jornada als temporers que hagin empleat. Per ara, ha indicat, no s’està utilitzant aquesta opció. “De moment no tenim ningú en ERTO i esperem que no faci falta, però és una mesura que haurem de prendre si les coses es compliquen”, ha manifestat.

El sector de Soldeu, a Grandvalira.
El sector de Soldeu, a Grandvalira.

 

Comentaris (4)

Trending