Neu

La neu es fa notar i es decreta fase groga al Port d’Envalira i a la Cortinada

També s’ha limitat la circulació per a vehicles superiors a 19T a la RN22, restringint així l’accés des de i cap a França

Comentaris

Nevada a la Cortinada aquest divendres
Nevada a la Cortinada aquest divendres @VisualMeteo

La previsió de neu que s’havia fet a partir d’aquest divendres s’està complint, amb calma però sense pausa. Aquest matí el país començava el dia amb les temperatures més baixes de tot l’any, sobretot a les zones més altes. Així, l’hivern feia acte de presència i s’ha deixat notar amb més força a la tarda, on ha començat a nevar a gairebé a totes les cotes. La precipitació comença a tenir afectació en la circulació, havent-se restringit l’accés de vehicles a través de la RN22 i decretant la fase groga al Port d’Envalira i a la Cortinada.

La situació, de moment, no es gaire complicada, però ja s’està deixant notar en alguns punts de les carreteres del país. Els equipaments són obligatoris al Port d’Envalira i a la Cortinada. En aquesta darrera població, de fet, la temperatura és de -5ºC i la precipitació de neu s’està fent notar amb bastant intensitat. En aquest sentit, les temperatures durant tot el dia han estat baixes a tot el país, tot i que els núvols i el mantell blanc no s’han instal·lat fins ben entrada la tarda.

Per aquest dissabte s’espera que continuïn les precipitacions a totes les cotes del país, almenys durant el matí. Segons la previsió del servei de Meteorologia, durant la tarda les nevades es debilitaran i el vent rebaixarà, i diumenge ja s’espera un temps bastant més plàcid. D’aquesta manera, sembla que l’hivern ha tornat al Principat durant uns dies, donant la benvinguda al mes d’abril amb un mantell blanc.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending