Neu

La neu acompleix amb les previsions i es deixa veure a gran part del país

L’obligació d’equipaments especials obligatoris ha creat algunes afectacions lleus en la circulació, però de moment la situació no és complicada a cap punt del Principat

Una estampa de la neu al Pas de la Casa.
Una estampa de la neu al Pas de la Casa. Andorra Picture

El servei de Meteorologia ja havia previst nevades al nord del país, sobretot a partir dels 1.500 metres. A partir d’aquesta tarda s’han acomplert, i la neu s’ha tornat a deixar veure amb certes ganes en alguns punts del Principat. La fase groga s’ha activat en algunes zones, i l’obligació d’equipaments especials obligatoris ha generat certs problemes puntuals en el trànsit. Tot i això, de moment la situació no és complicada a cap punt de la xarxa viària.

Les expectatives de neu, previstes ja amb una baixada de temperatures que es va donar dimecres, s’estan fent realitat. Sobretot al nord del país, on aquest matí el servei de meteorologia esperava 20 centímetres a 2.500 metres, 12 cm a 2.000 i uns 8 cm a 1.5000. Al Pas de la Casa la maquinària del COEX ja s’ha posat en marxa per començar a treure neu de la carretera i així facilitar la circulació.

La xarxa viària, que sempre és una de les més afectades per la neu, de moment es manté estable. Més enllà d’alguns conflictes puntuals que s’han donat a causa de vehicles que no comptaven amb els equipaments necessaris, no s’ha generat gaire col·lapse. Actualment, la Fase Groga continua activa a Llorts, Incles, l’accés a Arcalís, Soldeu i Pal.

Les nevades s’espera que es mantinguin fins dissabte a migdia. Acompanyant la neu, també s’ha previst vent que pot bufar amb ràfegues de 50km/h a les valls i 90km/h als cims. Com sempre que es decreta un avís groc, Protecció Civil ha recomanat a les xarxes socials tenir molta precaució en les activitats que es portin a terme als exteriors.

WhatsApp Image 2022 01 07 at 7.07.40 PM
La neu a Arinsal.

 

Comentaris

Trending