Neu

Illa deixa en mans de les comunitats autònomes la decisió sobre l’obertura de les pistes a Espanya

El ministre de Sanitat avisa que el que es faci haurà d’adaptar-se al pla de Nadal que estableix, entre altres mesures, confinaments territorials de la majoria de regions

El ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa.
El ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa.

Espanya continua desfullant la margarida sobre què passarà amb les estacions d’esquí durant les festes de Nadal. De fet, el que pot acabar succeint és que, al final, la flor quedi amb fulles amb un ‘sí’ i altres amb un ‘no’ en funció de cada comunitat autònoma. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha refermat que la decisió dependrà de cada govern regional i ha deixat clar que donarà suport a les mesures que prenguin.

Així ho ha explicat el màxim responsable del ministeri després del consell interterritorial celebrat a Saragossa. En roda de premsa, al titular de Sanitat se li ha preguntat si hi havia alguna resolució sobre la qüestió i ha volgut remarcar que la decisió no dependrà de l’executiu central. Així, com en altres àmbits, ha indicat que serà cada comunitat autònoma, com a responsables de la gestió de la pandèmia al seu territori, qui decideixi.

Tot i això, ha recordat que el pla de Nadal acordat ara fa uns dies “estableix limitacions de mobilitat” i, per tant, “entenem que en aquest marc cadascú haurà de prendre les seves decisions”. És a dir, si una estació obre, a priori, només podrà tenir clients de les seves regions properes, no pas d’altres comunitats perquè, almenys durant les festes, totes tindran confinament perimetral.

Illa també ha recordat “què han fet altres països”. Malgrat això, ha apuntat que “donaré suport al que decideixi cada comunitat autònoma”.

El ministre ha volgut recordar que el perill d’una possible obertura d’estacions no es troba, de fet, en la pràctica en si de l’esquí, una “pràctica individual i a l’aire lliure”. El risc, de fet, està en “activitats associades a la fi de la jornada”. I, al seu entendre, “cal anar amb molt de compte”.

Comentaris

Trending