Neu

Grup de treball per avaluar si hi ha més ajudes a les pistes i s’obren als residents a l’Alt Urgell

El sector de la neu ha traslladat a Govern les seves necessitats i peticions però no s’ha pres cap decisió en ferm i es prefereix avaluar més acuradament la situació provocada per la pandèmia i les restriccions de mobilitat als països de l’entorn

La reunió s'ha celebrat al centre de congressos d'Andorra la Vella.
La reunió s'ha celebrat al centre de congressos d'Andorra la Vella.

Les estacions d’esquí i el Govern crearan un grup de treball estable per analitzar els efectes de la pandèmia del coronavirus sobre el sector i les possibles solucions per pal·liar-les. Així s’ha acordat en la trobada mantinguda aquest dijous, durant la qual les societats que gestionen els dominis haurien plantejat certes demandes que ara s’analitzaran en aquesta taula específica. Entre elles, la possibilitat de permetre l’accés als residents a l’Alt Urgell. De moment, no s’ha pres cap decisió.

La trobada ha estat presidida pel cap de Govern, Xavier Espot, i també hi ha han assistits els responsables ministerials de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo; de Finances, Eric Jover; de Turisme, Verònica Canals; i de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó. A l’altre cantó de la taula els responsables de les societats explotadores dels camps de neu, entre els quals els cònsols d’Encamp, Canillo, la Massana i Ordino. Sobre la taula hi havia la complicada situació en la qual la mateixa pandèmia, però sobretot les restriccions de mobilitat adoptades pels països veïns per intentar contenir-la, ha deixat a les estacions, limitades únicament a poder rebre clientela resident al país.

S’ha analitzat l’estat actual de la qüestió. I ha quedat clar que les societats estan patint de forma important. Per això, es considera necessari avaluar de forma més acurada tot plegat en un grup de treball tècnic i estable, en el qual hi haurà el mateix Govern i representants de les estacions. Segons s’ha indicat des de l’executiu en un comunicat l’objectiu és “analitzar conjuntament les mesures econòmiques i financeres que ha desenvolupat i desenvolupa l’executiu per pal·liar els efectes de la pandèmia” i, sobretot, mirar “periòdicament si s’ajusten al moment i a les necessitats actuals del sector” per “si escau establir-ne de noves”.

Per tant, de moment el Govern és prudent davant algunes demandes que s’ha formulat des del sector per incrementar les ajudes. Tampoc s’ha validat, de moment, l’opció de permetre que els residents a l’Alt Urgell puguin accedir a les pistes -opció actualment permesa, almenys oficialment, als ciutadans que viuen al Principat-. Per part d’alguns responsables de les pistes s’entén que això permetria ampliar, ni que sigui mínimament, el públic potencial que poden rebre. S’ha optat per analitzar la proposta en el marc d’aquest grup de treball.

Per al sector la urgència és màxima. Així, la idea que és que els pròxims dies es torni a celebrar una altra trobada per “avaluar la situació de les estacions i camps de neu, tenint en compte l’evolució en la limitació a la mobilitat en els països de l’entorn i els contactes bilaterals que es mantinguin”.  

Comentaris (5)

Trending