Neu

Grandvalira inverteix cinc milions a recuperar un Abarset que reobrirà amb la temporada

Les obres han d’estar acabades a finals de novembre i el domini aposta per “mantenir l’essència” del local però ampliant l’oferta per desestacionalitzar fora de la campanya d’hivern

Representació de com quedarà la terrassa del nou Abarset.
Representació de com quedarà la terrassa del nou Abarset. Grandvalira

L’Abarset reneix. L’històric local d’‘après ski’ del Tarter reobrirà les portes, en una altra ubicació, quan Grandvalira enceti la temporada, el 3 de desembre. És una de les grans apostes del domini esquiable de cara a la nova campanya d’hivern, amb una inversió propera als cinc milions d’euros. El nou espai oferirà servei de restauració i també oci però apostant per ampliar el seu abast. Es vol desestacionalitzar l’oferta i, per tant, mantenir l’activitat gran part de l’any.

Les obres avancen a bon ritme, segons ha explicat Alex Orúe, director d’hospitality i negoci corporatiu de Grandvalira-Ensisa. El nou edifici, amb tres plantes i 2.000 metres quadrats suposa un increment del 30% en comparació a l’antiga ubicació. Es divideix en tres espais: restaurant, terrassa, de 700 metres quadrats, i zona VIP. La voluntat és “mantenir l’essència” de l’antic establiment -continuarà el mateix equip de treball- però també per oferir noves experiències, com ara actuacions diferents de la música electrònica. En total, es preveu una plantilla estable de 40 empleats a l’hivern.

El nou local tindrà 2.000 metres quadrats, el que suposa un 30% més que l’nterior, i tindrà una plantilla estable d’uns 40 treballadors a l’hivern

“Ha de ser una referència”, ha afirmat Orúe, que ha destacat la voluntat d’anar més enllà que la campanya d’hivern. “Volem desestacionalitzar però seguint amb la idea de ser el punt de socialització que era” a la vegada que “ens posicionem com a local d’oci”. L’aposta que fa el domini esquiable és important: fins a cinc milions d’inversió en unes obres que ara afronten la fase final amb l’objectiu de poder estar enllestides a finals de novembre i, per tant, que el nou Abarset obri el cap de setmana del 3 al 5 de desembre.

L’arquitecte responsable del projecte, Gonzalo Dávila, ha explicat que s’ha apostat de forma clara per un edifici que quedi integrat en el paisatge del sector del Tarter, amb dues de les tres plantes soterrades -una d’elles es destinarà a serveis de la pròpia estació, com ara la cuina i magatzem centralitzat- i per l’ús de material orgànic, com fusta. També serà un immoble “especialment eficient energèticament parlant”.

A banda, s’ha volgut ser conscient de l’impacte acústic que pot suposar per a la zona, tant pel medi com pels veïns. En aquest sentit, Orúe ha indicat que s’ha dissenyat especialment per minimitzar aquesta afectació. A banda, es té clar que tot el que és oci musical només romandrà obert, com ja succeïa amb l’antic Abarset, fins a les nou del vespre. El restaurant, això sí, oferirà sopar. De fet, un dels punts pels quals s’aposta és que la proposta gastronòmica, “sempre de qualitat”, vagi variant en funció del moment del dia.

“Estem segurs que serà un èxit des del primer moment”, ha destacat Orúe, que també ha obert la porta a altres tipus d’activitats, més de caràcter cultural o, fins i tot, pensant en turisme d’empreses i de negocis. Tot plegat per poder amortitzar una inversió ambiciosa en la qual, però, es creu molt.

Comentaris (8)

Trending