Neu

Les estacions treballen en un forfet únic per activitats com l’esquí de muntanya o les raquetes

Cada domini haurà de regular les condicions, els horaris i els llocs per fer aquestes pràctiques en una normativa que haurà de ser validada pel Govern

Un grup de persones passegen amb raquetes per la neu.
Un grup de persones passegen amb raquetes per la neu.

Les estacions estan treballant per oferir un forfet per aquelles persones que vulguin practicar altres esports de neu diferent a l’esquí. Així ho ha revelat el secretari d’Estat d’Economia, Bruno Bartolomé, durant la presentació del reglament que té la voluntat de regular, justament, aquestes activitats a partir de la cada cop més propera temporada d’hivern. De fet, seran les explotadores les que hagin d’establir una normativa cada nova campanya, amb punts com ara els horaris i els espais disponibles, que haurà de superar la validació del Govern.

Des de l’executiu s’ha explicat que la voluntat dels dominis és “generar un espai de convivència entre tots els practicants d’esports de neu”. Per això, i tenint present que, com ha apuntat Bartolomé, “cada cop hi ha més aficionats” a aquestes modalitats, es considera necessari tenir una normativa que ho reguli. Entre altres punts, el text obligarà les estacions a elaborar un reglament específic per a cada domini, amb detalls com ara les modalitats que s’hi poden practicar, a quins espais, en quins horaris i de quina forma. Aquest text haurà de ser validat posteriorment pel Govern.

Preguntat sobre si això permetria  les estacions negar l’accés o demanar un forfet, Bartolomé s’ha limitat a indicar que “el reglament l’hauran de presentar al ministeri” i que “si detectem que algun punt va en contra dels drets dels usuaris s’haurà d’adaptar perquè, en cas contrari, no quedaria validat”. En aquest punt, el secretari d’Estat ha avançat que “està sobre la taula en el si d’Ski Andorra que hi hagi una mena de forfet amb el qual es pogués tenir a canvi una assegurança o altres aspectes”. La idea, de fet, seria que fos una iniciativa única. És a dir, que servís per a totes les estacions.

El reglament aprovat per Govern deixa clar que caldrà fer cas de les normatives de cada domini. Així, per exemple, només es podran utilitzar els itineraris marcats a les pistes d’esquí i en els horaris previstos. Tampoc es podrà anar amb gossos i s’estableix els llocs per on es podrà pujar i baixar en el cas de circular per les pistes.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending