Neu

Les estacions obriran al mateix temps que les del Pirineu espanyol

El president aragonès, Javier Lambán, que considera que les pistes no haurien d’obrir abans de Reis, revela que Xavier Espot li va comunicar telefònicament la voluntat d’iniciar la temporada a la vegada

Instal·lacions del Tarter aquest dilluns, amb absència també de neu.
Instal·lacions del Tarter aquest dilluns, amb absència també de neu. Toni Solanelles

Andorra obrirà les estacions d’esquí al mateix temps que Catalunya o Aragó. Aquesta és la idea que manté el cap de Govern, Xavier Espot, segons el president de la comunitat aragonesa, Javier Lambán. El mandatari ha revelat que així li hauria traslladat des del Principat durant una conversa telefònica mantinguda recentment per tots, al mateix temps que ha expressat la seva opinió: seria “poc prudent” que la temporada s’iniciés abans de Reis.

Lambán ha explicat que fa uns dies va poder parlar amb Espot per telèfon. En aquesta conversa, i segons ha indicat en declaracions als mitjans, el cap de Govern li hauria traslladat que la idea amb la que es treballa des del Principat és que l’obertura de les estacions sigui coordinada. És a dir, que estaria disposat a fer el mateix que facin aragonesos i catalans. De fet, per al president aragonès això també hauria de suposar una coordinació amb tota Espanya. “No tindria sentit que cada comunitat autònoma anés per la seva banda”, ha apuntat.

Una imatge de l'estat de les pistes al Pas de la Casa el passat hivern.

Relacionat

Govern alerta del risc de quedar-se aïllat si s’obren les estacions i Espanya i França no ho fan

I, almenys Aragó, estima que seria convenient esperar. Lambán no ha amagat que, al seu entendre, no seria una bona decisió que les pistes estiguessin obertes per les festes de Nadal. “Em semblaria poc prudent que ho fessin abans de la data de Reis”, ha comentat, tot argumentant que el risc de contagi no es dona a l’hora d’esquiar sinó en activitats de l’entorn durant les quals “hi ha contacte social i perill d’aglomeracions”.

Des de Catalunya, en canvi, no s’ha volgut revelar quins plans es tenen, si és que ja es tenen, amb relació al sector de la neu. Preguntada sobre la qüestió, la consellera de Salut, Alba Vergés, s’ha limitat a indicar que “treballarem en el marc europeu, que és on està el debat”. Tot i això, sí que ha volgut remarcar que “la competència és nostra”, admetent, però, que “la gestió i la coordinació pot ser en molts àmbits”.

En la mateixa roda de premsa, el govern català no ha volgut avançar, almenys rotundament, si dilluns vinent es podrà fer el segon pas en el procés de flexibilització de les mesures per frenar el coronavirus. Per ara, les dades evolucionen de forma positiva, però es vol ser prudent abans de prendre la decisió. “Si no hi ha cap canvi de tendència important, passaríem a aquest segon tram. S’han d’esgotar els quinze dies i respectar el que estava establert”, ha apuntat, sense referir-se en cap moment al que pot passar amb Andorra i l’Alt Urgell.

Comentaris (10)

Trending