Neu

Les estacions d’esquí recuperaran el 100% d’aforament

El protocol que Govern ha presentat al sector no tindria cap limitació pel que fa al nombre d’usuaris a pistes que, a més a més, podran esquiar sense mascareta

Comentaris

Esquiadors a Vallnord el passat gener, un dels pocs moments amb certa afluència turística del passat hivern.
Esquiadors a Vallnord el passat gener, un dels pocs moments amb certa afluència turística del passat hivern.

Les estacions d’esquí no tindran limitacions d’aforament la pròxima temporada d’hivern. El protocol que està enllestint el Govern preveu que es pugui tenir el 100% d’usuaris. A més, es podrà esquiar sense mascareta, ja que es considera que es tracta d’un lloc a l’aire lliure i, per tant, amb un menor risc de contagi. Queda pendent d’afinar què passar als espais interiors, com ara restaurants, que tindrien mesures similars a altres establiments i no es descarta la possibilitat de demanar el passaport Covid.

Així s’ha transmès als responsables dels dominis esquiables durant la reunió mantinguda aquest divendres. El cap de Govern, Xavier Espot, ha refermat la idea de recuperació de la normalitat que ja havia apuntat dijous el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la compareixença al Consell General. I aquesta normalitat es veurà, sobretot, en els espais exteriors.

Així, la previsió és que no hi hagi cap limitació d’aforament. Les pistes recuperant, doncs, el 100% d’usuaris. A banda, no caldrà fer servir mascareta. Xavier Espot ha manifestat que aquests són els criteris generals que s'aplicaran durant la temporada d'esquí "llevat que la pandèmia empitjorés o que altres països condicionessin l'arribada de turistes a mesures" i que més endavant s'han de perfilar els detalls específics per decidir que es farà per exemple si alguna persona que vol entrar a un establiment no pot acreditar que està vacunada. Les normes per a la restauració seran les mateixes a les estacions d'esquí que a la resta de negocis del sector i Espot ha defensat que es deixi llibertat als empresaris perquè l'executiu "creiem en la llibertat dels individus i en la responsabilitat del teixit productiu i s'ha de fer un vot de confiança".

El cap de Govern ha fet aquestes declaracions en el marc de la Fira d'Andorra la Vella i després de la reunió que han mantingut aquest divendres els ministres de Salut i de Turisme, Joan Martínez Benazet i Jordi Torres amb el sector de la neu. Ha afegit que la trobada ha estat "molt positiva i productiva".

Comentaris (2)

Trending