Neu

Espanya decidirà dimecres si obre les estacions d'esquí

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto diu que s'aplicarien tots els protocols de seguretat

Estació d'esquí de Baqueira-Beret.
Estació d'esquí de Baqueira-Beret. Altaveu

Les estacions d'esquí espanyoles es reuniran aquest dimecres amb el govern per decidir la data d'obertura. L'executiu espanyol es mostra partidari de posar-les en marxa abans de Nadal però cal tenir en compte també la posició que adopti la Unió Europea pressionada per la cancellera alemanya Angela Merkel.

La incertesa plana ara mateix sobre l'inici de la temporada d'esquí a Espanya. De moment, només hi ha una certesa i és que durant el Pont de la Puríssima estaran tancades, en la data que habitualment suposa l'inici de la temporada. És un pont de quatre dies ja que el dia 8 és dimarts. Fer un pronòstic sobre la data d'inici és agosarat perquè Angela Merkel pressionarà perquè totes les estacions europees tanquin. França i Itàlia ja ho ha anunciat però Àustria s'hi oposa. 

A Espanya, el sector de la neu ven cada temporada 5,5 milions de forfets i les trenta estacions van invertir la temporada passada 40 milions d'euros en millores. La ministra Reyes Maroto va reclamar divendres en una entrevista a Ràdio Nacional d'Espanya (RNE) "tenir les estacions obertes amb seguretat" mentre que el ministre de Sanitat, Salvador Illa ha assegurat que el rics "és l'après-ski". El Govern, doncs, és conscient que hi ha un debat obert a nivell europeu però la seva posició és obrir.

A Catalunya, Baqueira Beret vol obrir l'11 de desembre mentre que la Generalitat, propietària de cinc estacions amb l'empresa Ferrocarrils de la Genrealitat (FGC) ja ha dit que no accelerarà la desescalada del sector de la neu.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending