Neu

L’allau provocada a Arcalís no va posar en risc a cap persona

La neu que es va desprendre de manera volguda pels responsables de l’estació va sorprendre alguns esquiadors que després de l’ensurt inicial van gaudir de l’espectacularitat del moment

https://youtu.be/WkTMGVfB2AU

L’allau que aquest dissabte van provocar de manera controlada els responsables de l’estació d’Arcalís no va posar en risc a cap persona tot i l’ensurt inicial que van experimentar alguns esquiadors que es trobaven a la base de l’Hortell en el moment que els tècnics van fer explosionar el Gasex. L’allau va baixar molt lluny de zones on hi hagués gent. El que va arribar a la zona del telecabina va ser l’aerosol, o sigui la neu en suspensió que genera la pròpia allau.

Les darreres nevades han deixat importants gruixos als cims i això obliga a controlar els punts on hi ha risc d’allaus i a purgar-los de forma controlada. Aquest va ser el cas del despreniment que s’ha fet famós atès que uns practicants d’esquí de muntanya que estaven plegant veles després d’una jornada de ‘randonné’ el van enregistrar i el van difondre per les xarxes socials, on ha tingut un veritable impacte. Els esquiadors que van captar el moment de la baixada de l’allau han explicat que “era a l’aparcament de la base de l’Hortell. Nosaltres havíem acabat una ruta de ‘rando’ per pistes per la cara oposada a la de l’allau per tant en cap moment vam estar en perill”, deixen clar.

 

Els joves expliquen que “quan estàvem acabant de recollir les coses al cotxe és quan vam sentir l’explosió del Gasex. I vam veure l’allau saltar! Al primer moment sí que ens vam espantar però ja vam veure de seguida que baixava per l’altra banda i que no hi havia cap perill des d’on estàvem. Va ser espectacular de veure!! Just després de l’allau ja ens van comentar que tancaven la carretera i que havíem de marxar”. I així ho van fer.

vídeo: @juliajp

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending