Neu

L’accident d’esquí d’un turista francès porta França a fer un advertiment a Andorra

Des de fa uns dies les estacions duen a terme controls més estrets en relació amb els clients i emeten els forfets, fins i tot els d’un dia, de manera nominal per evitar situacions conflictives

Imatge d'una estació del Principat.
Imatge d'una estació del Principat. GRANDVALIRA

Un accident d’esquí amb un turista francès implicat i amb necessitat d’atenció hospitalària, ara fa uns dies, en una estació del Principat, va comportar un incident sanitari i alhora diplomàtic que ha fet que les autoritats franceses hagin advertit que si es torna a donar una situació semblant es valorarà molt seriosament restringir l’accés al Principat des de França i, si escau, tancar la frontera. L’incident es porta amb molta discreció, però ha suposat que les estacions hagin incrementat els controls sobre la venda de forfets.

L’accident va succeir fa uns dies, i el problema va venir quan hauria calgut traslladar l’esquiador sinistrat a l’hospital per fer-se les cures pertinents i van haver d’entrar en joc les assegurances corresponents. En haver-se accidentat fora de França i per una activitat ‘reprovada’ per les autoritats d’aquell país mentre l’esquí estigui ‘tancat’, l’asseguradora s’hauria negat a abonar les despeses mèdiques al Principat. L’accidentat s’hauria acabat traslladant fora.

La situació, segons diverses fonts, va fer que les autoritats franceses advertissin que el cas no es pot repetir. Que hi havia el compromís que a Andorra només hi podrien esquiar els nacionals i residents i que aquesta circumstància s’ha de respectar si no és vol que hi hagi problemes a la frontera, restricció de mobilitat. Des de llavors les estacions haurien reforçat el control d’accés a les pistes perquè era evident que estava sent molt laxe, fins i tot amb revendes de forfets o empreses cedint els tiquets a clients seus.

Des de llavors -aquesta mateixa setmana-, les estacions haurien optat per emetre forfets nominals fins i tot per un sol dia, una pràctica que no era gens habitual fins ara. Els forfets de temporada o de múltiples dies sí que estaven assignats a una persona concreta, però els tiquets de dia no i amb això era amb el que jugaven no ja les estacions sinó altres empreses, amb una flexibilitat evident per part, això sí, de les explotadores de les pistes. De fet, hi havia qui revenia tiquets de dia mentre no han estat nominals demanant 30 euros per un passi que actualment en costa 20.

Comentaris (50)

Trending