Neguit a les Bons per l’acumulació d’escuma contaminant als vorals del riu

Els veïns fa dies que han denunciat als banders una situació que fa ben bé un mes que dura i que ara no es pot en principi imputar a cap activitat empresarial

-
-
Els veïns de les Bons, a Encamp, comencen a estar ja no només neguitosos sinó fins i tot una mica molestos i enutjats. Fa un mes aproximadament, i en tot cas, abans que la crisi sanitària obligués a aturar pràcticament tota l’activitat econòmica i social, que a les vorades del riu s’hi acumula una escuma que no els fa cap gràcia. Al contrari, la consideren del tot perjudicial per al medi aquàtic i aquella fauna i flora que en ella hi fa vida.

Asseguren algunes fonts veïnals que ja fa uns dies que van advertir els banders de la situació. Però ara per ara no tenen cap mena de resposta i, a més, la situació no s’ha solucionat. Un fet que els fa malpensar, atès que amb la davallada d’activitat econòmica, difícilment la causa de la generació d’escuma deu ser alguna empresa. Almenys, ara per ara ho consideren força menys improbable.Sospiten que tot plegat podria ser degut a alguna fissura que hi hagi en alguna canonada d’aigua residual atès que l’escuma s’acumula just a tocar alguns d’aquests tubs. Per tant, els veïns demanen que s’analitzi el cas, que s’investigui el que pertoqui, i que si es tracta d’una canonada trencada, que s’arrangi. I si, en canvi, és algú que contamina, que es prenguin les mesures escaients i se’l sancioni.

Comentaris (1)

Trending