Músics del país lamenten el poc ‘so andorrà’ a l’Andorra Shopping Festival

La proposta comercial promoguda per Andorra Turisme de l’1 a l’11 de novembre incorpora diverses activitats complementàries, una de les quals, l’ambientació musical dels carrers

Shuffle Express Band és una de les formacions andorranes que sí prendrà part al festival.
Shuffle Express Band és una de les formacions andorranes que sí prendrà part al festival.
Músics individuals i components de formacions musicals del Principat han lamentat la poca presència que les bandes andorranes tenen entre els escollits per Andorra Turisme i els seus assessors en la programació musical que complementa l’oferta lúdica i comercial al tomb de l’Andorra Shopping Festival que està previst que se celebri entre els propers 1 i 11 de novembre.

Els músics que han contactat amb l’Altaveu i que aquest mitjà al seu torn ha contactat han remarcat que es tracta d’una reivindicació amb força seguiment però ni organitzada ni, tampoc, inicialment almenys suportada formalment per l’ASMA, l’associació que aglutina una part important dels músics del país. De fet, algunes de les persones que han mostrat el seu desencís perquè la presència de grups del país a l’Andorra Shopping Festival sigui massa minsa al seu entendre ni tan sols estan afiliats al col·lectiu professional, malgrat que sí que integren diverses de les bandes del Principat.

Els grups de whatsApp que comparteixen diversos músics del país -professionals o amateurs- han reflectit els darrers dies i especialment avui aquest malestar latent. Només sis dels 27 grups que Andorra Turisme anuncia que participaran en l’ambientació musical dels carrers a l’Andorra Shopping Festival són del país. En concret, i segons les fonts, entre les propostes locals que es podran escoltar entre l’1 i l’11 de novembre hi haurà ‘Four Flags’ (1 de novembre), ‘The swing girls’ (4 de novembre), ‘Euphoria’ (9 de novembre), ‘Suffle express’ (9 de novembre), ‘Ominira’ (10 de novembre) i ‘Efecto Pigmalión’ (11 de novembre).

Percentualment, un de cada cinc grups participants en el certamen comercial són del Principat. La tria obeeix a diversos factors. I no pas n’és un, o almenys, no n’és un de destacat el fet que el grup en qüestió sigui del país o no ho sigui. “Caldria posar més en relleu les formacions del país. Donar-los una oportunitat. Oferir-los un contracte. Recordar-se més del producte local i així contribuir a difondre també el seu treball”.

Etiquetes

Comentaris

Trending