Moynat declina presidir la Batllia en considerar que no es donen les condicions necessàries

El batlle va rebre l’oferiment del Consell Superior fa quinze dies i va demanar temps i un seguit de garanties per part de la cúpula judicial que finalment creu que no hi ha 

-
-
La presidència de la Batllia continuarà orfe. Com a mínim uns quants dies més. Al terme del període pactat, el ‘civilista’ David Moynat ha acabat definitivament declinant l’oferiment del Consell Superior de la Justícia d’encapçalar de nou la primera instància judicial del país. El batlle amb més anys de carrera considera, després d’avaluar-ho, que no es donen les condicions necessàries, almenys les que ell troba adients, per agafar les regnes de la Batllia.

La cúpula judicial, després d’avaluar altres possibles escenaris i, fins i tot, d’haver ja pensat després de la renúncia induïda d’Azahara Cascales en el propi Moynat, finalment fa quinze dies va oferir formalment al batlle massanenc la possibilitat que tornés a ocupar un càrrec que ja havia ostentat durant molts anys i fins al 2015, en què degut a un procés judicial obert en contra seva arran d’una mala praxi en la substanciació d’un cas va haver de deixar-lo de males maneres.

Moynat va acceptar llavors l’oferiment, explicant que ajornava la resposta definitiva uns dies. Necessitava temps per fer un seguit de consultes i que el Consell Superior li donés certes garanties en tot un seguit de qüestions que va demanar i que, en concret, no han transcendit. Va reunir fins i tot bona part del personal i va anunciar l’oferiment alhora que oferia als seus companys en un sentit ampli que li fessin arribar qualsevol comentari o demanda que volguessin perquè ell la traslladaria on calgués o hi reflexionaria, en funció de la naturalesa de l’aportació que rebés.

Finalment, aquest divendres hauria arribat el terme del termini de temps sol·licitat i Moynat ha respost definitivament de manera negativa a la proposta, considerant que ni es donen les condicions que creu necessàries per tornar a assumir el càrrec ni la cúpula judicial li assegura les garanties que demanava per poder desenvolupar la feina com considera que caldria fer-la. En conseqüència, el Consell Superior haurà de buscar un altre candidat mentre està en procés la incorporació de nous batlles.

Etiquetes

Josep Maria Pijuan, Joan Manel Abril i David Moynat tornaran a coincidir com a presidents de les tres instàncies.

Relacionat

Moynat accepta inicialment tornar a presidir la Batllia si la cúpula judicial li admet les condicions que demana
-

Relacionat

El Consell Superior proposa a David Moynat que torni a assumir la presidència de la Batllia
-

Relacionat

El canvi de presidència a la Batllia enverina la primera instància judicial

Comentaris (2)

Trending