Moynat accepta inicialment tornar a presidir la Batllia si la cúpula judicial li admet les condicions que demana

El batlle, que va deixar el càrrec per la porta del darrere el 2015, és ara la solució que ha trobat el Consell Superior després de convidar Cascales a plegar

Josep Maria Pijuan, Joan Manel Abril i David Moynat tornaran a coincidir com a presidents de les tres instàncies.
Josep Maria Pijuan, Joan Manel Abril i David Moynat tornaran a coincidir com a presidents de les tres instàncies.
La primera instància judicial del Principat ja té president… si en un termini de quinze dies el Consell Superior de la Justícia no refusa algunes de les condicions que David Moynat ha demanat per tornar a presidir la Batllia. Aquest matí el jurista ha donat una resposta afirmativa condicionada als responsables de la cúpula judicial, que la setmana passada li van traslladar l’oferta, i ara es predisposa a millorar la imatge de la jurisdicció, malmesa per diverses actuacions i decisions i a la qual no ha ajudat ni poc ni gens la decisió de la cúpula judicial de convidar Azahara Cascales a deixar el càrrec.

Justament, l’inesperada baixa de Cascales, que havia assumit la presidència de la instància a principi dany, va obrir un període d’incertesa i dubtes ja que la situació va generar un enrenou que va fer que cap altre responsable judicial tingués o el suport o les ganes d’ocupar el càrrec. A Moynat se li havia fet un primer sondatge de rigor només confirmar-se la baixa de Cascales però sense la pretensió que hagués de ser ell qui ocupés el càrrec. Però els diferents contactes que hauria fet el Consell Superior no haurien reeixit.

Així les coses, i en bona part des de dins mateix del col·lectiu judicial, el poder judicial hauria advertit que Moynat era qui més suports tenia. Però aquest jurista, actualment el més veterà en la primera instància judicial andorrana, ja havia sortit per la porta del darrere el 2015, a més, amb un clar enfrontament amb la fiscalia, que el va acusar de prevaricar en el marc d’una causa civil. De fet, Moynat va ser enjudiciat per l’afer i això el va apartar de la presidència de la Batllia i li va privar de fer el salt a la sala civil del Tribunal Superior.

Moynat, que les fonts consultades asseguren que tindrà l’acceptació per part del Consell Superior de les demandes que ha fet per garantir la bona organització i la independència de la primera instància judicial, ja s’hauria reunit aquest mateix migdia amb el personal de la Batllia per exposar-los la situació i anunciar-los que si no hi ha res de nou tornarà a assumir la presidència, per la qual cosa demanava el suport i col·laboració de tots els components de instància judicial.

Etiquetes

Comentaris

Trending