Mor un dels primers directors de la policia i ‘institució’ massanenca: Daniel Armengol Millat

L’església parroquial de Sant Iscle i Santa Victòria acollirà aquest diumenge a les 4 de la tarda el darrer adéu d’un home que va haver de marxar de jove a França i Espanya per guanyar-se les garrofes

Daniel Armengol el dia que va celebrar els 100 anys.
Daniel Armengol el dia que va celebrar els 100 anys.
Tenia 103 anys i fins encara no fa massa molts dies passejava com aquell qui no vol des de la Massana a Ordino. Daniel Armengol Millat va néixer el 27 de maig del 1915 i ha mort aquesta matinada passada a l’hospital. Tenia, per tant, 103 anys i ha pogut viure una llarga i fructuosa vida que el va portar a ser, durant setze anys, un dels primers caps-directors de la policia d’Andorra, per a la qual va servir gairebé quatre dècades, fins que es va jubilar el 1979.

La sala comunal de Prat de la Creu, a Andorra la Vella, acull a partir de les 5 de la tarda la vetlla d’Armengol, que va haver d’emigrar a França i a Espanya, de jove, per guanyar-se les garrofes vist com era de difícil la vida en aquella Andorra de principi de segle XX. L’església de Sant Iscle i Santa Victòria de la Massana acollirà aquest diumenge a les 4 de la tarda la missa funeral en record per un home que també va treballar en les obres de construcció de Fhasa i a qui li va tocar viure la guerra civil espanyola.

Daniel Armengol Millat, pare i avi dels impulsors i responsables de Treballs Públics Armengols ara integrats, com és sabut, dins el Grup Heracles, va estar lligat, sobretot, al cos de policia. Hi va entrar al 1940 i s’hi va jubilar 39 anys després. Durant els seus darrers anys del seu treball actiu, això és, des del 1963, va ser el cap del renovat servei d’ordre, que disposava d’uns mitjans molt diferents dels de l’actualitat.

Comentaris

Trending