Mor el periodista i històric primer director d’‘El Periòdic d’Andorra’ Josep Anton Rosell

Lleidatà i pare de l’actual cap de premsa del Govern d’Andorra, va ser durant catorze anys el cap de gabinet de la delegació del govern espanyol a Catalunya

Comentaris

Josep Anton Rosell (dreta) rep un reconeixement de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros.
Josep Anton Rosell (dreta) rep un reconeixement de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros.
El periodista Josep Anton Rosell Pujol, fundador i director d’’El Periòdic d’Andorra’ durant dotze anys ha mort aquest dimarts a Tarragona a 79 anys. Malgrat que va posar certa distància amb el país a partir del moment que va deixar de dirigir el rotatiu, hi mantenia un estret vincle. Un dels seus fills, la comunicadora Creu Rosell, és l’actual cap de premsa del Govern d’Andorra.

Lleidatà i amb un peu sempre posat, d’una manera o altra, en les esferes polítiques, Rosell va fundar ‘Diario de Lérida’. Va ser també durant cinc anys el director de ‘La Mañana’ i president de l’Associació de premsa i ràdio i TV de les terres de ponent. Cap de gabinet durant gairebé tres lustres a la delegació del Govern a Catalunya, governant el PSOE a Madrid, va ser durant els Jocs de Barcelona el portaveu de Seguretat Olímpica. 

Del bracet del Grupo Zeta, es va encarregar de fundar, posar en marxa i dirigir El Periòdic d’Andorra des de finals de la dècada del 1990 fins a principi del 2011, més de dotze anys. Cinèfil, va ser col·laborador també de la televisió pública andorrana, en la qual va presentar més d’un i de dos programes. Després de la seva sortida d’‘El Periòdic’ i amb la jubilació sota el braç deixaria el dia a dia andorrà malgrat que va continuar les seves col·laboracions periodístiques amb mitjans com, per exemple, el digital ‘eldiario.es'. Autor de diversos llibres, va col·laborar amb la Universitat d’Andorra i també amb la de Barcelona.

Comentaris

Trending