Mor del càncer del qual ja es tractava a Andorra el periodista finlandès ‘refugiat’ a Fontaneda

Ilja Janitskin, que va intentar fer carrera política el tram final de la seva vida, tenia 42 anys i va ser entregat per la Justícia andorrana a les autoritats d’Hèlsinki 

-
-
El periodista i exjugador d’hoquei gel finlandès Ilja Janitskin no rebrà mai el veredicte del darrer judici per calúmnies i difamacions que se li va fer a final d’any passat al seu país. La matinada del 7 de febrer va morir arran del càncer del qual ja va ser tractat al Principat, tant quan va estar empresonat a la Comella com mentre va estar en arrest domiciliari a l’apartament de Fontaneda en el qual es va refugiar des de principi del 2017 tot mirant de fugir de l’acció de la Justícia de Finlàndia.

La malaltia que patia des de feia mesos se li va anar estenent i els primers dies de febrer els metges que l’atenien ja el van advertir que no només el càncer era incurable sinó que, a més a més, no hi havia ja tractament possible. Janitskin, que va residir durant uns anys a Espanya, on va estar treballant temporalment a les categories inferiors del Barça fent d’entrenador d’hoquei gel, havia fundat un partit polític en el que ha estat el tram final de la seva vida. Volia concórrer a comicis per presidir el seu país.

D’origen rus, tenia 42 anys i era un antieuropeísta a banda de mostrar-se molt contrari amb els moviments migratoris. No tenia problemes en reconèixer-se com un ultranacionalista. Des de la revista digital MV-lehti és on va saltar a la fama. En va ser el fundador i editor. Repartia a tort i a dret i aquell mitjà va ser l’origen de la persecució que l’acabaria portant a Andorra, on l’estiu del 2017 va ser finalment detingut i on se’l va sotmetre a un llarg procés d’extradició que va acabar l’abril del 2018 amb la seva entrega a les autoritats finlandeses.

Comentaris (1)

Trending