Mor a Barcelona l’impulsor del grup Daguisa Hotels

Nicolau Daban Guillem va impulsar el 1971 la societat que avui gestiona el seu fill i que al seu dia va recollir l’herència posada en marxa pel seu pare amb l’Hotel La Terrassa i el Comtes d’Urgell

L'Hotel Delfos és un dels grans referents de Daguisa.
L'Hotel Delfos és un dels grans referents de Daguisa.

El seu pare va construir els fonaments del grup hotel i el fill gestiona ara la societat que a la dècada de 1970 va impulsar Nicolau Daban Guillem. L’empresari hoteler, que va expandir el grup Daguisa Hotels, que durant molts anys ha tingut com a referents l’hotel Comtes d’Urgell i el Delfos, tots dos a Escaldes, ha mort aquest divendres a Barcelona, on passava llargues temporades.

Hores d’ara encara no se sap quan es podrà donar l’últim adéu a qui va ser el gran impulsor d’una de les principals cadenes hoteleres autòctones del país. El que sí que està clar és que en les properes hores el fèretre amb les seves despulles hauria de ser traslladat cap al Principat. Nicolau Daban Guillem va ser l’home que va fer créixer Daguisa, una societat patrimonial i gestora d’establiments hotelers que es va fundar el 1971 gràcies a la feina prèvia feta pel pare de l’avui finat.

Nicolau Daban Riba va posar la primera pedra al grup hoteler posant en marxa el primer hotel que com a tal hi ha haver a Escaldes, l’Hotel La Terrassa, que es va inaugurar el 1957 i obrint onze anys després un dels referents del grup, l’Hotel Comtes d’Urgell que justament a finals de l’any passat Daguisa es va vendre com a part de la reestructuració empresarial. Un dels grans passos per impulsar la societat el va fer Daban Guillem amb la posada en marxa el 1981 del Delfos.

Comentaris (1)

Trending