Mobilització d'afectades per la pensió de viduïtat

Dones que han perdut els seus marits i que es veuen perjudicades per les limitacions de les prestacions econòmiques de la CASS creen un grup amb la finalitat de poder fer una demanda a la parapública

-
-
Diverses dones d'Andorra que han perdut els seus marits i que només perceben una prestació econòmica de forma temporal, reclamen que les pensions de viduïtat es converteixin en vitalícies sigui quina sigui l'edat de les vídues o els vidus en el moment de defunció de la parella. En aquest sentit, s'han reunit creant un grup per tal de mobilitzar-se i poder presentar una demanda a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS). També volen trobar més persones perjudicades per la situació, així com que els polítics arribin a escoltar les seves reclamacions com a ciutadanes del país que són.  

Les afectades coincideixen en explicar que ja és prou dur "haver de perdre el teu marit quan ets jove i de forma inesperada", "que en aquest drama s'hi afegeix el fet de saber que només podràs percebre econòmicament la pensió de viduïtat durant un temps limitat". Un temps que va dels 30 mesos en persones de menys de 30 anys, de 54 mesos entre 30 anys i més i menys de 45 anys o bé de 60 mesos de 45 anys o més i de menys de 55 anys. De manera, que la pensió només dura dos anys i mig, quatre i mig o cinc en funció de l'edat que té la vídua o el vidu en el moment de la defunció.

Arran del reportatge 'El drama de la pensió de viduïtat' publicat aquest diumenge per l'Altaveu, diverses perjudicades per la situació han pogut conèixer que són varies les afectades que han perdut els seus marits sent joves i que s'han enfrontat al fet que la CASS no els hi ofereixi una pensió vitalícia, és a dir, per tota la vida, sinó que només sigui temporal. "Sóc tant vídua als 49 com als 55 anys", exposa una de les afectades per aquesta situació. Ha estat així com s'han decidit unir per incidir d'alguna manera a la parapública. D'aquesta forma, les afectades també criden a conèixer noves situacions en relació amb aquesta problemàtica, i també homes vidus que s'hi vegin afectats. Perquè de moment manifesten que només hi ha dones en el grup.

A més, recorden que en qualsevol cas, no exigeixen un augment de la prestació econòmica que perceben de la CASS, malgrat que sí que sovint reconeixen que aquesta és molt minsa. La seva reclamació és que la pensió esdevingui en vitalícia i que "el problema rau en el fet que no hi ha igualtat en totes les edats". Les perjudicades reivindiquen que és "una situació de la qual ningú en parla" i que també forma part de la ciutadania andorrana, de manera que volen que els polítics les escoltin.

Etiquetes

-

Relacionat

El drama de la pensió de viduïtat

Comentaris (6)

Trending